Bojové športy - 08.01.2021 21:14

Kličko naznačil návrat do akcie. Ľudia milujú comebacky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

V rokoch 2004 až 2014 bol po boku svojho brata absolútnym boxerským fenoménom a považovali ho za neporazieľného. Profesionálnu kariéru však ukončil dvomi prehrami, v poslednom zápase dokonca na K.O. Najmä preto sa pomerne často objavujú špekulácie o tom, či by svoje aktívne pôsobenie v ringu nechcel Vladimir Kličko obnoviť a doteraz to prakticky žiadnou odpoveďou nevylúčil. So začiatkom kalendárneho roka 2021 sa môže zdať, že je to bližšie ako kedykoľvek predtým. Po viacerých minuloročných náznakoch sa 44-ročný Ukrajinec svojim fanúšikom prihovoril na Instagrame s tým, že návraty všetci milujú a verí, že v novom roku si každý ten svoj prežije.

Známou vecou je, že promotéri DAZN počas minulého roka viackrát ponúkli mladšiemu z Kličkovcov zaujímavý finančný obnos, ktorým ho chceli presvedčiť, aby ešte jeden či dva duely absolvoval. Zakaždým však boli odmietnutí. Zlyhať mali finančné podmienky. "Stále to v sebe mám. Či by som ešte bol schopný boxovať? Áno, túto možnosť si nechávam otvorenú. Či ma to láka? Áno. Je to veľmi zaujímavá predstava. Taký Gerge Foreman sa vrátil v 45-ke," povedala dávnejšie ukrajinská legenda na margo samotnej možnosti, či ho fanúšikovia ešte môžu vidieť boxovať. Instagramový príspevok spred pár dní dáva ešte silnejší náznak: "Rok 2020 nás všetkých doudieral a vyčerpal. Ale viete, čo ľudia vidia najradšej? COMEBACK! Chcem vás všetkých vidieť vrátiť sa silnejších v roku 2021."

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wladimir Klitschko (@klitschko)

Problémom však je, že si Vladimir Kličko možno pýta priveľa. Dianie v ťažkej váhe okolo Usyka, Povetkina, Joshuu, Wildera a Furyho rozhodne momentálne nie je nezaujímavé. Od najstaršieho z tejto pätice, Rusa Povetkina, je Kličko starší len o štyri roky a taký ukrajinsko-ruský boj by mohol vyvolať celosvetovú pozornosť. Brat Vitalij Kličko, stále aktuálny starosta Kyjeva, prezradil, že na stole už bola ponuka na úrovni 60 miliónov eur. Tú ukrajinská strana odmietla s tým, že prejaví záujem o diskusie so ziskom cez 80 miliónov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora