Bojové športy - 08.02.2021 08:01

Nezvyčajné obvinenie! Simuloval boxer svoje zranenie?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Filmovanie či simulovanie, typické problémy, s ktorými sa zvykne potýkať ľadový hokej aj futbal. V bojových športoch je ojedinelejšie, navyše nedáva veľký zmysel. Prečo by bojovník predstieral bolesť, ktorá mu bola spôsobená regulárne a nie je pre ňu schopný pokračovať? To podľa mnohých spravil José Canseco, bývalý hviezdny bejzbalista, ktorý mal množstvo aktivít aj mimo tohto športu. Je držiteľom čierneho opasku v karate aj taekwondo, venoval sa thajskému boxu, absolvoval zápas v MMA a Celebrity Boxing Federation ho presvedčila aj na boxerskú exhibíciu.

Poslednú spomenutú aktivitu absolvoval v Západnej Wigrínii len v piatok a vo svojich 56 rokoch sa ambiciózne postavil 21-ročnému moderátorovi futbalových podcastov s pseudonymom Billy Fotball. Duel trval len desať sekúnd, Canseco sa zložil na zem a následne už nevstal. Chytal sa za rameno a bolestivou grimasou dával poznať, že je doboxované. Na sociálnych sieťach sa však šíria reči o tom, že veterán už pred stretnutím spoznal, že sa precenil a radšej, ako dostať od výrazne mladšieho súpera výprask, skončil takto.

Zápas bol súčasťou eventu Roug N' Rowdy 13, ktorý nevysielala žiadna televízia a dostať sa k nemu dalo len formou internetového predplatného. Reči o sabotáži zápasu priživil aj promotér David Portnoy. "Stopercentne simuloval. Zaplatili sme mu polovicu vopred a druhú by dostal, ak zvíťazí. Verili sme, že ho to motivuje boxovať, ale mýlili sme sa," napísal na Twitter. Portál Barstool Sports, ktorý zápas zastrešoval a podcastový moderátor mu patrí, bol nútený anulovať všetky stávky a obrátila sa voči nemu veľká zlosť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora