Bojové športy - 10.02.2021 11:11

Bellator predstavil pyramídu s bývalými zápasníkmi UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po kratšej odmlke sa na scénu MMA opäť vracia aj organizácia Bellator. Tá prichádza so zaujímavou pyramídou v poloťažkej váhe, ktorej sa zúčastní osem bojovníkov, pričom až šiesti z nich kedysi pôsobili v UFC. Chýbať nebude aktuálny šampión Vadim Nemkov, ale ani ostrieľaný Yoel Romero.

Už 9. apríla sú na turnaji Bellator 256 na programe prvé dva duely pyramídy. Bývalý šampión poloťažkej váhy Ryan Bader vyzve po druhýkrát v kariére legendárneho Lyota Machidu. Obaja sa stretli už v auguste 2012, keď bol úspešnejší Machida, ktorý si pripísal víťazstvo knokautom v druhom kole. Na rovnakom podujatí sa uskutoční aj súboj Coreyho Andersona s nováčikom organizácie Dovletdzhanom Yagshimuradovom. Bývalý zápasník UFC len pred necelým rokom prehral s Janom Blachowiczom, no odvtedy už stihol jednu výhru v Bellatore a teraz zabojuje v pyramíde. Pre zápasníka z Turkménska to bude prvý duel v novej organizácii, keď naposledy pôsobil v ACA, kde nazbieral sedem víťazstiev v rade.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bellator MMA (@bellatormma)

O týždeň neskôr sa uskutoční galavečer Bellator 257, ktorý bude mať hneď dva veľké ťaháky. Aktuálny šampión poloťažkej váhy Vadim Nemkov nastúpi po druhýkrát v kariére proti Philovi Davisovi. Toho na ceste za titulom už porazil, no jednu z dvoch kariérnych prehier pripravil Nemkovovi český fighter Jiří Procházka. Mimoriadne očakávaný je tiež návrat Anthonyho Johnsona po viac ako štyroch rokoch. Naposledy zápasil v apríli 2017, keď podľahol Danielovi Cormierovi. Teraz však bude čeliť skúsenému Yoelovi Romerovi, ktorý v UFC nastupoval prevažne v strednej váhe, avšak po troch prehrách za sebou organizáciu opustil.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora