Bojové športy - 01.03.2021 18:34

Počas detského turnaja v džude sa strhla hromadná bitka divákov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Víkendový detský turnaj v džude sa zmenil na poriadny chaos, keď náhle vypukla hromadná bitka medzi fanúšikmi na tribúnach so zapojením samotných účastníkov jedného zo zápasov. Regionálny šampionát prebiehal pod záštitou MMA bojovníka Chabiba Nurmagomedova, ktorý sa mimo vlastnej zápasovej praxe venuje trénovaniu mládeže. Podľa neho pomyselná rozbuška vybuchla na tribúne a v priebehu pár sekúnd sa zapojili desiatky ľudí. Podstata konfliktu pritom mala byť národnostného charakteru.

Šampionát severokaukazskej federálnej oblasti prebiehal v dagestanskom meste Kaspijsk, pričom džudo patrí v tomto regióne medzi populárne disciplíny, a to aj medzi osetskými mladými športovcami. Práve štipľavé slová medzi národmi spomedzi Čierneho a Kaspického mora sa zmenili na údery päsťami. Tie sa z tribúny preniesli aj priamo na žinienky a účastníkom turnaja neostalo veľa iných možností ako sa brániť a rozdávať údery či kopy každému, kto sa priblížil.

Konflikt sa nezačal počas žiadneho prestoja medzi zápasmi. Pozornosť bola venovaná už pár minút trvajúcemu súboju jedného z gruzínskych reprezentantov, ktorý sa narodil práve v severnej oblasti krajiny, ktorú v roku 2008 odtrhli ruské vojská, no veľkému celosvetovému uznaniu sa zatiaľ neteší. Provokatívny výkrik jedného z domácich priaznivcov si nenechal páčiť iný a problém bol na svete.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora