Bojové športy - 21.03.2021 15:12

Shaq O'Neal zvažuje zápas v boxe bez rukavíc

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Bývalý americký basketbalista a člen Siene slávy NBA, Shaquille O'Neal, si už počas aktívnej kariéry budoval povesť veľkého šoumena a zabávača. Za tou nezaostáva ani po konci aktívneho športového pôsobenia, ktoré by navyše vo svojich 49 rokoch mohol obnoviť. Láka ho absolvovanie zápasu v boxe bez rukavíc, v americkom prostredí známeho ako "bare knuckle boxing".

O tomto športe sa rodák z New Jersey v minulosti viackrát vyjadroval s nadšením. Tvrdí, že pre svoju rýchlosť, dynamickosť a tvrdosť je budúcnosťou bojových športov a patrí medzi celebritných propagátorov BKFC. Nemusí ostať len pri tom. Promotéri s ním dohadujú podmienky jeho vstupu do ringu a diskusie sú vraj na dobrej ceste. Nie tak dávno sa tento 216 centimetrov vysoký obor objavil na wrestlingovej scéne a teraz by si chcel boj vyskúšať na ostro.

"Nejaký čas ho poznám a je to skvelý chlap. Pevne verím, že k niečomu dospejeme, pretože našim cieľom nie je len zisk peňazí a popularity, ale chceme robiť biznis s férovými ľuďmi. On takým človekom rozhodne je," povedal David Feldman, prezident Bare Knuckle Fighting Championship, ktorý funguje od roku 2018 a do svojich radov medzičasom zlanáril viaceré hviezdne mená. O'Neal je však menom z úplne inej sféry. Štyrikrát vyhral NBA, v roku 1992 bol jednotkou draftu a hoci sa stále tvrdými tréningami drží v kondícii, s boxom doteraz veľa spoločného nemal.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora