Bojové športy - 09.04.2021 21:52

Mike Tyson má pestrý zoznam potenciálnych súperov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Exhibícia s Royom Jonesom nebola takou tragédiou, ako sa mnohí obávali a Mike Tyson krátko po nej avizoval, že vo svojich 54 rokoch chce ešte zopár zápasov absolvovať. Fanúšikovia a novinári odvtedy intenzívne chŕlia špekulácie o tom, kto by sa proti nemu mohol postaviť a diskusie priživuje aj on sám. Vo svojom najnovšom vyjadrení spomína mená Tysona Furyho, Evandera Holyfielda a Lennoxa Lewisa.

Ako najreálnejšia sa javí trilógia s Holyfieldom, proti ktorému boxoval v roku 1996 a 1997. V druhom prípade prehral na diskvalifikáciu po tom, ako sa súperovi zahryzol do ucha. O štyri roky starší veterán sa výzvy nezľakol a duelu je naklonený. O podmienkach ich merania síl sa dokonca vo veľkom píše, pričom vo všeobecnosti by to mohlo byť veľmi podobné, ako pri súboji s Royom Jonesom Jr., ktorý Tyson absolvoval v novembri.

Zvyšné dve mená, ktoré má "železný Mike" v hľadáčiku, sú skôr v rovine špekulácií. Pre podcast Hotboxin' povedal, že súčasnej britskej hviezde Tysonovi Furymu veľmi fandí, no rád by si proti nemu zaboxoval a veľmi by si to užil. Je možné, že by Brit na vrchole síl do podobnej šou šiel, no aktuálne sa venuje viac svojej kariére. Pripravuje sa na duel s Anthonym Joshuom a po ňom by sa mal konfrontovať aj s Oleksandrom Usykom či Dillianom Whyteom. Lennox Lewis v roku 2002 Tysona zdolal a začal tým úpadok jeho kariéry. Aj preto v Tysonovi pretrváva pochopiteľná chuť na odvetu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora