Bojové športy - 11.04.2021 18:17

Boxerka na váženie zvolila nočnú bielizeň. Čelila za to kritike

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Priaznivci ženského boxu si včera mohli vychutnať očakávaný duel v bantamovej váhe medzi kontroverznou austrálskou hviezdou Ebanie Bridgesovou a Britkou Shannon Courtenayovou. V hre bol opasok WBA a prvá menovaná pästiarka sa o rozruch postarala už na vážení. Okrem toho, že sa venuje bojovému športu, sa nevzdáva ani svojho ženského a zvodného "ja", ktoré naplno predviedla.

Na váhu si to Bridgesová namierila v sexi zvodnej spodnej bielizni s odvážnym dekoltom. Tým poriadne pobúrila Courtenayovú, podľa ktorej šlo o dehonestáciu ženského boxu. "Je to titulový zápas. Maj trochu rešpektu k boxu! Mnohé boxerky roky drú na tom, aby sme mohli bojovať na takejto úrovni a ty to potom prídeš zhodiť tým, že diskutuješ o farbe spodnej bielizne," odkázala jej nahnevane bezprostredne po vážení.

"Blonde Bomber" je v súkromnom živote učiteľkou matematiky, pričom sa jej výstrednosť rovnako javí ako mierne nevhodná. Desiatky tisíc fanúšikov by však nesúhlasili. Zvodné pózy pred zápasom sú jej rituálom a na Instagrame sa fanúšikov tradične pýta, aký typ a akú farbu odevu má zvoliť pred konkrétnym duelom. Pred súbojom o titul padla voľba na čiernu. Sama pritom tvrdí, že takýmto spôsobom priťahuje pozornosť na ženský box a zastala sa jej aj Mikaela Mayerová, nezdolaná šampiónka v perovej váhe. Tá vyhlásila, že mať postavu ako Bridgesová, chodila by na váženie rovnako. "Nosím to, v čom sa cítim sexi a sebavedome a ona má právo robiť to isté," odkázala.

Shannon Courtenayová si však trvá na svojom a v ringu mala jedinečnú možnosť za svoje slová bojovať. Bola úspešná a popri jedinej kariérnej prehre si pripísala svoje siedme víťazstvo. Rozhodcovia jej pripísali jednohlasne víťazstvo na body, zatiaľ čo Bridgesová utrpela v šiestom profesionálnom vystúpení svoju prvú prehru.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora