Bojové športy - 24.04.2021 09:33

Barborík odhodlaný poraziť bývalého Kleinovho súpera

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Po dlhšej odmlke sa do boja opäť hlási jeden z najlepších slovenských MMA bojovníkov. Vojto Barborík sa už dnes večer predstaví v poľskej organizácii KSW, pričom sa pokúsi o úspešnú premiéru u našich severných susedov. Pokúsi si tak vylepšiť skóre, ktoré je beztak skvelé a predurčuje rodáka z Nitry na úspešnú budúcnosť.

Barborík sa do klietky dostane v rámci štvrtého zápasu podujatia KSW 60. Zápasy sa uskutočnia v poľskom meste Lodž, pričom pôjde o jubilejné podujatie poľskej organizácie. Súperom slovenského fightera bude domáci Krzysztof Klaczek. Toho si slovenskí fanúšikovia môžu pamätať, keďže bol súperom Ľudovíta Kleina na turnaji Oktagon 4. "Lajoš" sa práve týmto súbojom stal pre domácich priaznivcov populárnejší, keď predviedol krásne ukončenie dnes už signifikantným highkickom. Klaczek naposledy bojoval v marci 2019, keď nestačil na Marcina Wrzoseka na turnaji KSW 47. Má tak za sebou ešte zhruba o rok dlhšiu zápasovú pauzu ako náš bojovník.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa KSW (@ksw_mma)

Rodák z Nitry sa naposledy predstavil na turnaji Oktagon Prime 3, kde si v prvom kole poradil s Elisonom Goncalvezom. Zvíťazil technikou rear-naked choke, čiže škrtením, na ktoré vyhral už štyri zápasy vo svojej profesionálnej kariére. Celkovo disponuje vynikajúcim skóre 12-1, keď bol nad jeho sily jedine Tomáš Deák ešte v novembri 2014. Odvtedy absolvoval Barborík deväť zápasov, pričom všetky vyhral. Okrem zápasu slovenského zápasníka sa na dnešnom podujatí uskutočnia aj dva titulové súboje. V ľahkej váhe si to rozdajú Marian Ziolkowski a Maciej Kazieczko, zatiaľ čo hlavným zápasom je očakávaný boj o titul ťažkej váhy medzi Philom de Friesom a Tomaszom Narkunom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa KSW (@ksw_mma)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora