Bojové športy - 26.04.2021 00:01

Srbský Joker chce prevýšiť českú MMA hviezdu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Srbský bojovník Aleksakdar Ilić nemal za sebou ideálny vstup do poľskej organizácie KSW. Vo svojej premiére síce zvíťazil a vylepšil svoju bilanciu na 12-2, no nasledovali dve prehry pred limitom, ktoré jeho postavenie značne pošramotili. Na sobotnom turnaji v Lodži sa však predviedol opäť vo výbornom svetle a kombináciou highkicku a ľavého háku knokautoval debutanta v tejto organizácii Adriana Dudeka. Vďaka výbornému výkonu sa dostal aj ku mikrofónu moderátora eventu a nešetril ostrými vyjadreniami na všetky strany.

Srbský "Joker" sa najprv oprel do Tomasza Jakubinca, s ktorým sa mal konfrontovať pôvodne, ale pandémia plány na ich meranie síl narušila. Vyhlásil, že dúfa, že sa dobre pozeral a teší sa na to, kedy podobný kop pristane aj na jeho hlave. "Možno aj tvár Tomasza Drwala bude chcieť ochutnať tento kopanec. Videli ste, že Patrik Kincl dokáže ľudí ukončovať. Dajte mi Drwala alebo Jakubinca a potom uvidíte!" hlási 32-ročný Ilič. Práve cez poľského veterána Drwala by mohla viesť aj cesta k priamemu súboju s Čechom Kinclom. Ten Drwala knokautoval v decembri a odvtedy v klietke nestál.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa KSW (@ksw_mma)

Patrik Kincl z ostatných dvanástich zápasov prehral len jediný. V júni 2015 ho na turnaji XFN na body zdolal Karlos Vémola. Následne však Knicl natiahol štvorzápasovú šnúru víťazstiev, ktorú započal ešte na domácej scéne a posledné dva skalpy sú z pražskej Noci bojovníkov a poľského KSW. S bilanciou 23-9 patrí medzi elitu strednej váhy a Ilić k nemu v renkingu nemá ďaleko. Či sa však k nemu prebojuje, je otázne. Český fighter na sociálnych sieťach prezradil, že by mal najbližšie bojovať začiatkom júna. To je termín, na kedy je naplánovaný turnaj s poradovým číslom 61.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora