Bojové športy - 16.05.2021 22:56

Čakalo sa na koniec ramadánu. Duel Joshua - Fury je dohodnutý

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Všetky najprestížnejšie opasky ťažkej váhovej kategórie sa opäť zjednotia v polovici augusta. Zaslúži sa o to duel medzi Anthonym Joshuom a Tysonom Furym, ktorý je dlhodobo označovaný ako súboj o honor najlepšieho britského boxera súčasnosti. Že sa boxovať bude, je dlho známou vecou, ale niekoľko okolností komplikovalo určenie dátumu aj dejiska. Najdôležitejšími menovateľmi bol Covid a ramadán. Prvý ustupuje pomaly, druhý skončil a tak promotéri hrdo oznámili, že ku stretu dôjde 14. augusta 2021 v Saudskej Arábii.

Promotérom duelu je skúsený Bob Arum. "Keď ide o peniaze, vždy je to zložité. Keď ide o veľa peňazí a musíte sa dohodnúť s Arabmi, je to ešte komplikovanejšie. Našim obchodným partnerom v Saudskej Arábii sme poslali memorandum o súboji, aby ho oficiálne odsúhlasili. Najprv nám odkázali, že majú ramadán a musíme počkať na jeho koniec. Mesačné pôstne obdobie sa skončilo o polnoci z 13. na 14. mája, ale súhlas saudskoarabského ministra športu sme aj tak nedostali. V piatok mali totiž ďalší sviatok, a tak nikto kompetentný nebol k dispozícii," opísal peripetie, ktoré boli s doladením očakávaného eventu.

Viacerí fanúšikovia ohŕňajú nosom nad tým, že sa súboj prenáša na Arabský polostrov, ktorý sa v ostatnom období stáva obľúbeným útočiskom bojových športov, ale aj športovej sféry všeobecne. Všetky zmluvy pritom stále podpísané nie sú, ale autogram od ďalších promotérov, Franka Warrena a Eddieho Hearna, by mal na papier pribudnúť čoskoro. Pôvodne sa diskutovalo o dátume o týždeň skôr. To však ešte bude prebiehať olympiáda, navyše je naplánovaný veľký turnaj organizácie UFC. Takto sa organizátori vyhnú termínovým kolíziám a veria v pozornosť čo najširšieho spektra ľudí.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora