Bojové športy - 02.06.2021 20:09

Zvládol to, Jake Paul má ďalšieho súpera z UFC

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Youtubová hviezda Jake Paul v apríli senzačne knokautoval známu postavy zo sveta zmiešaných bojových umení, Bena Askrena, a podľa mnohých si tým zaslúžil zápasy s ešte väčšími menami bojových športov. Hoci má 24-ročný Američan množstvo neprajníkov a sám si ich svojím výstredným správaním získava, v boxerskom ringu je stále nezdolaný a jeho skore je momentálne 3-0. Teraz sa mu do cesty postaví Tyron Woodley. Svojho času ešte väčšia hviezda, bývalý šampión UFC, avšak jeho kariéra padá do zabudnutia ešte viac ako tá Askrenova.

Niekdajší držiteľ opasku welterovej váhy v UFC prehral svoje ostatné štyri profesionálne zápasy v klietke a jeho aktuálna bilancia 19-7 už zďaleka nevyzerá tak dobre, ako šnúra siedmich duelov bez prehry, ktorú ťahal do roku 2018. Nejaký čas sa pritom zdá, že svoju motiváciu už neobnoví a konšpirátori budú mať preto ešte väčší priestor ako pri zápase Askren - Paul. Vtedy obviňovali zdolaného MMA bojovníka z toho, že sa nechal úmyselne knokautovať a prišiel si tým na lákavý balík peňazí.

Woodley v marci 2019 zviedol dlho očakávaný duel s Kamaruom Usmanom o titul. Ten prehral a nasledovali ďalšie tri prehrané zápasy. Kým v prvom prípade to bola päťkolová bitka, pri každom ďalšom zápase sa na vyhasnutého fightera pozeralo ťažšie. Teraz má možnosť svoje bojové kvality pripomenúť a v očiach mnohých byť hrdinom, ktorý zarazí "problémové dieťa" Paula. Duel sa uskutoční 28. augusta.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora