Bojové športy - 11.06.2021 13:24

Nezdolaná boxerka debutovala v MMA, súperku umlátila

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Zmiešané bojové umenia opäť pod svoje krídla zlanárili hviezdu príbuzného športu. Svoj debut absolvovala 26-ročná Američanka Claressa Shieldsová, ktorá je medzi priaznivcami boxu veľmi známym menom. Získala dve zlaté olympijské medaily (2012 a 2016), následne prešla do profiringu a v ňom zjednotila tituly strednej váhy. Jej aktuálna bilancia je 11 víťazstiev a 0 prehier a keďže medzi boxerkami už nemá veľa potenciálnych konkurentiek, ukázala sa na scéne Professional Fighters League. Mladá organizácia, ktorá vznikla v roku 2018, ale má za sebou viacerých zaujímavých partnerov, jej do cesty postavila Brittney Elkinovú.

Súperka má skúseností s MMA výrazne viac, bojovala aj v slávnom Bellatore, no jej bilancia je momentálne už 3-7. Siedmu kariérnu prehru jej prichystala práve Shieldsová, s ktorou dokázala bojovať do tretieho kola. V ňom už michiganská rodáčka využila svoje prednosti a pripísala si víťazstvo na technické KO. Elkinsová pritom na to vôbec nešla zle. Keďže súperka preferuje box, väčšinu prvých dvoch kôl držala na zemi a na body mala navrch. V treťom kole však nastolila Shieldsová otvorenejší boj, v ktorom jej súperka stačila len 104 sekúnd.

"Cítim sa ako vo sne, je to šialené!" reagovala priamo v klietke víťazka zápasu. Svojím vstupom do MMA do značnej miery ohrozila svoj odkaz v bojových športoch a dve kolá sa zdalo, že zápasenie a prácu na zemi nenatrénovala dostatočne. Potom však prišiel zlom a zápasový príbeh prepísala. "Moja pravačka ma nikdy nesklamala," hrdo skonštatovala na margo ukončenia pod sériou úderov v ľahu. Tréneri pritom v rozhodujúcich chvíľach na ňu kričali, aby vstala a pokračovala v postoji. Ona si však bola vedomá dominantnej pozície, ktorú nehodlala pustiť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora