Bojové športy - 12.06.2021 22:22

Bellator má nový tromf. Neporazeného šampióna s najlepším skóre na svete

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Druhá najprestížnejšia MMA organizácia sveta má nového šampióna vo welterovej váhe. Bellator v noci na dnes usporiadal turnaj s poradovým číslom 260, ktorého hlavným zápasom bol práve duel o opasok vo váhovej kategórii do 77 kilogramov. O ten prišiel Douglas Lima a novým kráľom welteru sa stal Yaroslav Amosov.

Ukrajinský zápasník zvíťazil po piatich kolách na body a vylepšil svoju profesionálnu bilanciu už na 26-0. Aktuálne je tak najlepším neporazeným aktívnym zápasníkom na svete. V tabuľkách síce nad Amosovom figuruje Chabib Nurmagomedov, ktorý dosiahol ešte o tri víťazstvá viac, no už ukončil kariéru, a tak ho nemožno považovať za aktívneho bojovníka. Ukrajinec má navyše stále len 27 rokov, pričom s kariérou profi fightera začal v júni 2012. Za deväť rokov tak nazbieral úctyhodných 26 víťazstiev, čo ani zďaleka nemusí byť konečná.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bellator MMA (@bellatormma)

Nový šampión predviedol v Bellatore už sedem zápasov, pričom väčšinou víťazil na body. Napriek tomu je však veľmi všestranný, keďže má deväť ukončení knokautom, desať ukončení submisiou a sedem ukončení na body. Okrem Amosova majú v organizácii aj ďalšieho veľmi vysoko postaveného neporazeného bojovníka. A.J. McKee je so skóre 17-0 aktuálnym vyzývateľom o titul perovej váhy, o ktorý zabojuje koncom júla proti Patriciovi Pitbullovi. Pre porovnanie, v UFC sa aktuálne nachádza taktiež viacero neporazených zápasníkov, no najlepší z nich majú skóre 14-0.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora