Bojové športy - 13.06.2021 16:07

V Ázii pripravujú kickboxerský zápas troch proti jednému

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Konkurencia medzi organizáciami v bojových športoch za ostatné roky rapídne vzrástla a promotéri musia vymýšľať niečo, čím sa odlíšia. Rusi svojho času predstavili MMA ako tímový šport, ktorý si obľúbili fanúšikovské skupiny najmä východoeurópskych futbalových klubov, časom uzreli svetlo sveta dokonca rytierske súboje, v ktorých sa proti sebe postavia muži v plnej zbroji. Marketingový posun hlási aj ázijský Rizin, ktorý pripravuje kickboxerský zápas troch proti jednému. Jeho ústrednou postavou bude 22-ročná senzácia tohto športu Tenšin Nasukawa, ktorého aktuálna bilancia je 41-0.

Japonec si značne pošramotil svoju povesť v decembri 2018, kedy mu dohodli exhibičný zápas s legendárnym boxerom Floydom Mayweatherom. Každý Američanov úder však mladým súperom značne otriasol, súboj skončil rýchlym knokautom a nafúknutá bublina praskla. V Ázii sa však rozhodli, že reputáciu Nasukawu idú napraviť a výhra nad tromi súpermi v jednom ringu by mohla byť správnou cestou. V rámci trojkolového zápasu proti nemu v každej trojminútovke nastúpi nový a čerstvý súper. Pokiaľ niektorý z nich favorita zdolá, zápas bude ukončený víťazstvom celej trojice súperov. Nezdolaný kickboxer bude mať navyše pomerne málo času na to, aby sa na súperov pripravil. Mená prvých dvoch sú známe, tretie meno sa dozvie až priamo v ringu.

V úvodných dvoch kolách má čeliť Kokimu Osakimu a Hiroyovi Kawabemu. Obaja majú na konte viac ako 20 profesionálnych zápasov. Stretnutie sa uskutoční 13. júna v rámci eventu v japonskom Tokiu. Jeho súčasťou bude aj súboj o premiérový titul šampióna ľahkej váhy Rizinu medzi Tofiqom Musajevom a Robertom de Souzom a konfrontácia dvoch hviezd perovej váhy Kleber Koike Erbst - Mikuru Asakura. Večer by tak mal mať svoju bojovú kvalitu zabezpečenú aj v prípade, že sa kickboxerský pokus zmení na frašku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora