Bojové športy - 21.06.2021 19:26

Viaceré bývalé ikony UFC zaujíma konfrontácia s Paulovcami

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Youtuberi Logan a Jake Paulovci do veľkej miery zmenili pohľad na box a bojové športy. Trend pritom nevytvorili sami, skôr ho prehĺbili. Športová stránka veci a opasky šampiónov upadajú do úzadia a medzi najsledovanejšie novodobé boxerské zápasy sa radia exhibičné stretnutia Mayweather - McGregor či KIS - Logan Paul. Kontroverzným Američanom sa darí na lákavé finančné obnosy uloviť veľké mená zo scény MMA a návrat z dôchodku by kvôli nim boli ochotné ohlásiť aj viaceré legendy a vyslúžilí veteráni UFC. Medzi nimi Rashad Evans či Vítor Belfort.

41-ročný Američan Rashad Evans podľa novinárov pripravuje svoj návrat do akcie po troch rokoch. Svoju pozornosť pritom zameral na Logana Paula, ktorý na začiatku júna ustál osemkolový duel s Floydom Mayweatherom. Podľa ESPN, Evans poveril svojho manažéra hľadaním súpera, pričom boxujúci youtuber je prioritou. Pokiaľ by sa však nepodarilo dohodnúť takýto duel, bol by ochotný zvážiť aj inak vyskladanú exhibíciu. Bývalá hviezda poloťažkej váhy UFC by údajne preferovala duel v zmiešaných bojových umeniach a v klietke. Je si však vedomý toho, že na podobnú ponuku pravdepodobne nekývne ani jeden z Loganovcov.

Evans bol na prelome rokov 2008 a 2009 šampiónom poloťažkej váhy UFC a o titul bojoval aj v roku 2012 proti Jonovi Jonesovi. Jeho koniec kariéry však bol pádom do stratena. Prehral svojich záverečných päť profesionálnych zápasov a po konci v najslávnejšej organizácii sveta to už na inej scéne neskúšal. Zďaleka však nie je jediným, v kom Paulovci prebudili opäť chuť bojovať. S duelom proti niektorému z nich je spájaný aj Anderson Silva, ktorý o oboch súrodencoch hovori veľmi pochvalne a vie si predstaviť spoločnú šou v ringu. Taký Vítor Belfort sa nechal dokonca počuť, že by si v jeden večer pokojne strihol boj s obomi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora