Bojové športy - 05.08.2021 13:32

Experimentálny MMA zápas troch proti jednému mal očakávaný koniec

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Experimenty sa zmiešaným bojovým umeniam rozhodne nevyhýbajú a keďže si Poľsko v tomto športe buduje povesť veľmoci, ide "príkladom". Organizácia Elite Fighters už pracuje s galavečermi, na ktorých by kvalitný bitkár mohol absolvovať dva alebo tri duely a dokonca aj s možnosťou, že by naraz v klietke naňho vybehlo viac súperov. Ako by asi druhá možnosť dopadla, si každý vie veľmi zreteľne predstaviť, no naši severní susedia to na evente v Rzeszowe predsa vyskúšali. Piotr Crazywalski, v prostredí bojových športov známy ako "Kung Fu Panda", nastúpil na duel jedného proti trom. V červenom rohu stál Milosz Wlodkowski, Maciej Szwech and Norbert Grazka.

Senzácia sa nekonala. Trojica sa agresívne na svojho skúsenejšieho súpera vrhla, povalila ho na zem a kým jeden člen tímu "Pandu" držal zviazanú na zemi, ďalší dvaja z plných síl búšili. Celý zápas trval štrnásť sekúnd a bolo vybavené. Rozhodca vstúpil do diania a zápas ukončil na technické KO. Nedošlo na žiadne zranenie ani vážnejšie následky a všetci štyria aktéri bezprostredne po boji rozdávali úsmevy a objatia. Víťazná trojica sa športovo šla okamžite presvedčiť, či je zdolaný Crazywalski v poriadku a končilo to podaním rúk. Zaujímavejšie by však bolo pátranie po tom, komu vôbec napadlo, že zápas 3vs1 môže byť zaujímavý.

Presila v MMA pritom nie je absolútnou novinkou, o ktorej by nik nahlas nehovoril. Napríklad aj Dana White vo svojej knihe priznal, že podobné myšlienky mu pri skladaní množstva zápasov hlavou prešli. Mali by však úplne inú podobu, ako táto bizarnosť v Poľsku. Šéf UFC žartom hovoril o tom, že podobnú konfrontáciu si vie predstaviť medzi trojicou z ľahších váhových divízií a proti nim by stal kvalitný ťažkotonážnik. White hovoril o Cejudovi, Figueredovi a Benavídezovi proti Francisovi Ngannouovi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ELITE FIGHTERS (@elitefighters.tv)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora