Bojové športy - 18.08.2021 14:56

Aliho vnuk úspešne debutoval v profiringu. Vybavil to za sto sekúnd

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Meno "Ali" sa vracia do profesionálnych ringov a stalo sa tak vo veľkom štýle. Svoju kariéru rozbieha vnuk Nico Ali Walsh, ktorý sa v polovici augusta predstavil v Oklahome a svojho súpera zmietol za necelé dve minúty. Nič na tom nezmenil ani fakt, že Jordan Weeks je o osem rokov starší a za sebou mal už päť profesionálnych vystúpení s jedinou prehrou. Dvadsaťjedenročný mladík sa do súpera pustil bez prehnaného rešpektu a odmenou mu bol bleskovo ukoristený technický knokaut.

Muhammad Ali, legenda so 61 profesionálnymi víťazstvami, má celkom deväť detí a Rasheda Ali Walshová je jedným z nich. Práve jej potomok sa začal v detstve venovať boxu a preraziť sa bude snažiť v supestrednej váhe do 76 kilogramov. Debutant otváral program večera v oklahomskej Tulse a prítomných fanúšikov na Saturday Night naladil dominantným, agresívnym a presvedčivým výkonom. Nastúpil pritom v trenkách, ktoré odkazovali na slávnu éru dedka. Ten sa pobral na večný odpočinok v júni 2016.

Nico pritom tvrdí, že pred začiatkom kariéry chcel od deda požehnanie, aby sa tomuto športu venoval. Ak by ho nedostal, dnes by sa mu nevenoval. "Niekomu sa môže zdať, že je na mňa vyvíjaný obrovský tlak, ale pre mňa je to len môj dedo. Ostatní hovoria, že je to najväčší bojovník všetkých čias a možno aj najväčšia osobnosť. Pre mňa však bol najlepším dedkom," skonštatoval rodák z Chicaga na margo svojho pôvodu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora