Bojové športy - 23.09.2021 20:04

To sa nestáva často! Krv tiekla už počas stare downu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Na prvú novembrovú sobotu je naplánovaný boxerský zápas o titul superstrednej váhy medzi Saúlom "Canelom" Álvarezom a Calebom Plantom. Dvojica tento týždeň v Los Angeles absolvovala prvú predzápasovú tlačovú konferenciu a už po nej je zrejmé, že pôjde o poriadne vyhrotený zápas. Po niekoľkých ostrých slovách o matke sa strhla strkanica a po nej dokonca padali údery. Trestuhodne pomalá pritom bola reakcia usporiadateľov, ktorí sa zrejme nechali značne uniesť momentom a reagovali až keď tiekla krv. Tá sa spustila z tváre amerického vyzývateľa, ktorý vyhral všetkých svojich doterajších 21 duelov.

Favoritom však rozhodne bude Mexičan Canelo, ktorý má profesionálnu bilanciu 56-1 a momentálne ťahá šnúru pätnástich zápasov bez prehry. Práve on rozpútal násilie počas tradičného staredownu, keď sa nechal vyprovokovať súperovými rečami. Šampión organizácií WBA, WBC a WBO je pritom známy veľkým pokojom, ktorý z neho zvykne vyžarovať a súperom na podobných akciách dáva pocítiť, že sa u nich ničoho neobáva a nemôžu ho nijak ohroziť. Plant, držiteľ opasku IBF, tento jeho stoický pokoj úspešne narušil. Práve jeho opasok je posledným, ktorý Canelovi chýba a uzavrie tým svoju absolútnu dominanciu v tejto váhovej kategórii.

Následkom urazenia mamy súpera bola menšia tržná rana pod pravým okom. Tá by sa však mala do zápasu zahojiť. Potom, čo sa 29-ročný rodák z Tennessee preletel pódiom, vrátil sa za súperom so snahou udrieť ho. Mexičan sa však bleskovo vyhol a kontroval krátkou kombináciou. Fanúšikovia veria, že tento incident nepredznamenal priebeh zápasu, pretože vychádzajúc z rýchlosti oboch boxerov, mohol by to byť veľmi jednoznačný proces. Dejiskom ich zápasu bude 6. novembra MGM Grand Garden Arena v Las Vegas a Plant by chcel byť po Floydovi Mayweatherovi druhým mužom, ktorý Álvareza zdolá.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora