Bojové športy - 30.09.2021 14:09

Naposledy na oblek zvalil prehru. Wilder opäť chystá kostým

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Keď Deontay Wilder vo februári 2020 podľahol Tysonovi Furymu, prišiel s pomerne nečakaným dôvodom. O značnú časť energie ho vraj pripravil oblek, ktorý si nechal za ťažké peniaze vytvoriť práve pre túto príležitosť. V ringu už následne nebol taký ľahký na nohách, ako by potreboval byť a výsledkom bolo technické KO v prospech britského boxera. Teraz sa dvojica pripravuje na zavŕšenie trilógie a americký "Bronze Bomber" sľubuje, že to opäť bude v štýlovom kostýme. Svojou korunkou, nepriedušným plášťom a drahokamami rozhodne pozornosť upútal, hoci okrem obdivnej aj početnú kritiku.

Outfit, ktorý ho údajne stál 31-tisíc, následne skritizoval za to, že bol ťažší ako byť mal. Preto prehral v siedmom kole. Neodradilo ho to však od toho, aby si pre nástup do tretieho merania síl s Furym pripravil "niečo výnimočné". "Odkedy som sa stal šampiónom, nikto neprišiel s lepším oblečením či kostýmom ako ja. A hodlám v tom pokračovať. Všetci budete so záujmom hľadieť, čo to mám na sebe," vyhlásil sebavedome pred duelom, ktorý sa má odohrať v októbri v Las Vegas. Niet pochýb o tom, že Wilderovho nástupu budú opäť plné sociálne siete aj športové fotodatabázy. Väčšia pozornosť by i tak mala byť venovaná samotnému duelu.

Jednou vecou je obojstranne výhodná spolupráca s dizajnérmi Cosmo + Donato, ktorých cena jedného odevu sa šplhá ku šesťdesiatim tisícom libier. Popri nej však 35-ročný Alabamčan nesmie stratiť svoju pozíciu v popredí ťažkej váhy. Jeho bilancia 42-1 je stále hodná závidenia, avšak potrebuje zdolať v odvete Furyho a spevniť svoje postavenie. Na scénu totiž úspešné priletel aj Ukrajinec Oleksandr Usyk, ktorý na konci septembra knokautoval Anthonyho Joshuu a prebral jeho opasky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora