Bojové športy - 16.11.2021 11:01

Jemalianenko chystá veľký koniec kariéry - Bellator turnaj v Moskve

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Zmiešané bojové umenia čaká veľký a nezabudnuteľný večer, ktorého dejiskom má byť ruská Moskva. Kariéru totiž bude zatvárať fenomenálny Fiodor Jemelianenko, niektorými považovaný za najlepšieho MMA bojovníka všetkých čias alebo aspoň najlepšieho fightera, ktorý sa nikdy nepredstavil v UFC. Kontakt s prezidentom Danom Whiteom viackrát nadviazal, no napriek hviezdnej kariére v Pride FC, M-1 či Bellatore, na marketingovo najsilnejšiu a najpopulárnejšiu scénu neprenikol. O konci kariéry 45-ročného Rusa sa šepkalo už na konci októbra, kedy čelil Američanovi Timothymu Johnsonovi a zaznamenal svoje 40. kariérne víťazstvo.

Rozlúčka sa však plánuje až teraz a šéf Bellatoru, Scott Coker, sa chce osobitne postarať o to, aby to bolo veľkolepé. "Bude to Fiodorov posledný zápas, preto preňho musíme naplánovať niečo naozaj veľké a nezabudnuteľné. Keď máte za sebou takú úžasnú a úspešnú kariéru, zaslúžite si tú najlepšiu rozlúčku," povedal a dodáva, že nemal žiadne námietky voči Fiodorovmu prianiu bojovať v hlavnom meste Ruskej Federácie. Ísť má o vysnívanú lokalitu legendy bojových športov, no o mene súperovi zatiaľ nehovorí. "Bude to poriadne meno. Myslím si, že všetci budú pozerať s otvorenými ústami. Plánujeme priviesť niekoho naozaj výnimočného," promuje veľký zápas. Podľa odhadov by sa malo bojovať počas leta 2022.

Eventy v Európe pre Bellator vôbec nie sú ojedinelé, no do Moskvy sa premiérovo pozrel až minulý mesiac. Šlo práve o turnaj s číselným označením 269, na ktorom si Jemelianenko upravil svoju profesionálnu bilanciu na 40-6. Johnsona knokautoval už po minúte a štyridsiatich sekundách, čo sa mohlo javiť ako ideálna rozlúčka s profesionálnou kariérou. "Bolo skvelé sledovať ho v 45 rokoch a vidieť, ako predvedie trojúderovú kombináciu, akoby mal 25. Bolo to neuveriteľné a prihliadnuc na dejisko zápasu, bol to ako koniec filmu o Rockym. My však ideme pripraviť ďalší a bude to fantastické," nadšene skonštatoval Coker.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora