Bojové športy - 14.12.2021 20:02

Hoďte uterák! Apeloval Lomačenko počas zápasu na súperov roh

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Ukrajinský boxer Vasilij Lomačenko v nedeľu zaznamenal svoje 16. kariérne víťazstvo v profiringu a obhájil tak titul WBO v ľahkej váhe. Dominantným spôsobom zdolal Ghančana Richarda Commeyho, ktorý pozbieral už tri desiatky kariérnych víťazstiev a stal sa tým plnohodnotným vyzývateľom rodáka od Čierneho mora. Lenže v ringu to bola "hra na jednu bránu" a hoci dianie trvalo dvanásť kôl, všetci rozhodcovia sa priklonili na stranu Lomačenka. Ten si počas súboja viackrát pýtal predčasný koniec a počas siedmeho kola dokonca priamo apeloval na roh ghanského pästiara, aby do ringu vhodil uterák.

Mnohými je kritizovaný práve za to, že keď v zápase preberá opraty do svojich rúk, často uberie z aktivity. Jedenásť knokautov o tom síce tak jednoznačne nevypovedá, no na rozdiel od väčšiny boxerov nejde proti otrasenému súperovi po krvi. Prechováva k nemu akúsi "úctu" a necháva ho boxovať. V siedmom kole "Loma" súpera trafil ničivým ľavým hákom a hoci sa Commey vrátil v časovom limite na nohy, bol poriadne otrasený. Ukrajinec tak začal komunikovať s jeho trénerom, aby trápenie ukončil. "Videl som na ňom, že má v tej situácii obrovské problémy. Preto som povedal, aby zastavili boj. Ale je skutočným bojovníkom, má silnú vôľu a vydržal až do konca dvanásteho kola," povedal po súboji.

Lomačenko je tak definitívne späť po svojej prehre s Teofimom Lópezom v októbri 2020. Ten medzičasom padol proti Austrálčanovi Georgovi Kambososovi, s bilanciou 20-0 a do svojej moci dostal tri opasky. Niet preto divu, že práve on je pre ukrajinského bojovníka vysnívaným protivníkom. "Pôjdem kamkoľvek. Potrebujem s ním bojovať, potrebujem dostať túto šancu a pokiaľ mi ju Boh dopraje, naplno sa jej chopím," povedal novinárom. Núka sa však aj Devin Haney, Ryan Garcia alebo Gervonta Davis.