Program
Bojové športy - 27.12.2021 11:52

Nevídaná dominancia! Boxerka ukázala tvár po dvesto úderoch

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Instagram

Je bežnou praxou, že po prehre v zápase bojového športu je zdolaný športovec na isté obdobie suspendovaný zo zdravotných dôvodov. Poriadne dlho sa pravdepodobne do ringu nevráti Miriam Gutierrézová, ktorá sa predstavila pred vyše týždňom na evente, ktorého vrcholom bol duel youtubera Jakea Paula s bývalým UFC šampiónom Tyronom Woodleyom. Jej konfrontácia s Amandou Serranovou bola šokujúco hladkou záležitosťou pre americkú pästiarku, ktorá 38-ročnej veteránke pripravila len druhú kariérnu prehru. Hoci vydržala doboxovať kompletných vypísaných desať kôl, dostala šialenú bitku s 236 inkasovanými údermi.

Madridská rodáčka Gutierrézová ostala napriek brutálnej prehre v dobrej nálade a svojim fanúšikom sa prihlásila hneď niekoľkými fotografiami, na ktorých vyzdvihuje výkon Serranovej. Zároveň pritom ukázala svoju tvár deň po zápase a pre opuchy by ju spoznali zrejme len najbližší členovia rodiny. "Bolo mi cťou bojovať s takou skvelou boxerkou a že som si mohla vychutnať takýto zápas. Rešpekt a vášeň patria k tomuto športu a napredujeme duelmi s najlepšími. Želám jej všetko šťastie sveta do budúcich zápasov," zložila poklonu svojej premožiteľke. Pre Američanku s rodiskom v Portoriku to bol už 44. kariérny zápas a naďalej má v štatistikách jedinú prehru.

Vymyslenie tohto zápasu v Tampe pritom nebolo takým "mismatchom", ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Hoci má Guttierézová absolvovanú štvrtinu zápasu v porovnaní s jej súperkou, taktiež sa pohybuje v popredí ľahkej váhy a na konci minulého roka bojovala vo Wembley o titul s Katie Taylorovou. Tá ju dokázala pokoriť na body a Španielka sa do akcie vrátila eliminovaním ľahkej koristi v podobe Čiernohorky Ivanovićovej, ktorá z doterajších siedmich zápasov ani raz nevyhrala. Práve Írka Taylorová s bilanciou 20-0 je teraz avizovanou súperkou Serranovej. Obe sú v top trojke rebríčka naprieč všetkými váhami a nastal čas na ich očakávanú konfrontáciu.

Tagy: Box