Program
Bojové športy - 05.01.2022 12:16

Päť knockdownov za päť minút a rana rozhodcovi

Huste Autor: Huste | Zdroj: huste.tv/Twitter

Poriadne zvláštny dojem vo fanúšikoch boxu musel zanechať duel gruzínskeho a ukrajinského ťažkotonážnika na sobotnom evente na Floride. Našťastie, chuť rýchlo napravili kvalitnejšie zápasy, ktorých vrcholom bolo víťazstvo 42-ročného kubánskeho veterána Luisa Ortiza nad Američanom Charlesom Martinom. Vtipkári na sociálnych sieťach však nenechali bez povšimnutia ani naznačený duel Iaga Kiladzeho s Viktorom Vychrystom, ktorý bol súčasťou nižšej zápasovej karty a teda predprogramu eventu. Ringový rozhodca v ňom pripísal predčasné víťazstvo Vychrystovi, ktorý je nezdolaný aj po svojom deviatom profesionálnom vystúpení, no či bol Kiladze zrelý na technický knokaut, je veľmi otázne.

Gruzínec svoju nespokojnosť dokonca prejavil úderom na bradu rozhodcu, na čo si ešte určite kompetentní posvietia. To by však mali aj na priebeh duelu. Ani jeden totiž nepôsobil úplne príčetným dojmom a dôvodom sú aj problémy, s akými sa držali na nohách. Zápas skončil už v druhom kole, pričom päť minút boja prinieslo neuveriteľných päť knockdownov. To je reč o čerstvých borcoch, ktorí ešte len vstúpili do ringu a čosi vydržať mali. Keď sa Kiladze ocitol na zemi tretí raz, rozhodca Samuel Burgos usúdil, že jeho pohyb nie je v poriadku a akciu ukončil. Inkasovaný úder arbitrom neotriasol a o pár minút sa na incidente bavil. Pokutu pre Gruzínca napriek tomu očakávať možno.

To však možno aj pre Burgosa, ktorého ukončenie duelu na TKO sa stretlo s masívnym bučaním publika. Podľa bodových rozhodcov mal Vychryst, v bojových športoch vystupujúci pod pseudonymom Victor Faust, navrch už v prvom kole a v súpera poslal do počítania. Na ukončenie to však podľa väčšiny fanúšikov nebolo. Časť z nich pritom chápe frustráciu zdolaného pästiara, no siahnuť na rozhodcu nemožno za žiadnych okolností. Z najaktuálnejších siedmich zápasov dokázal Kiladze vyhrať len jediný raz. V ťažkej váhe sa preto s ním počíta stále menej, zatiaľ čo nezdolaný 29-ročný Ukrajinec pomaličky stúpa v hierarchii. Od krajanov Oleksandra Usyka a Vladislava Sirenka, zhodne s bilanciou 19-0, má však stále ďaleko.

Tagy: Box knokaut