UFC - 08.01.2019 15:00

Mayweatherova exhibícia mohla byť "fake"

Zdroj: huste.tv/youtube

Silvestrovský exhibičný zápas medzi Floydom Mayweatherom a Tenšinom Nasukawom sa dočkal kritiky z viacerých strán, pričom dôvody boli rôzne. Pre vysoké požiadavky amerického boxera turnaj Rizin 14 už nemohol zahrnúť žiadneho elitného MMA bojovníka z tejto organizácie, navyše celé to bolo pre 136 sekúnd boxu medzi americkým štyridsiatnikom a boxersky neskúseným domácim mladíkom. Skúsený Floyd zápas jednoznačne vyhral a bývalý bojovník z UFC, Brendan Schaub, ide v kritike ešte o krok ďalej. Tvrdí, že celé to bolo vopred dohodnuté, vrátane Mayweatherovho hladkého víťazstva.

Pozornosť vzbudila už Japoncova zmena váhovej kategórie. Zvyknutý je na perovú váhu do 65,8 kilogramu, zatiaľ čo na túto boxerskú exhibíciu sa premiestnil do "catchweight", ktorej horná hranica je 66,6 kilogramu. Dalo sa však čakať, že ak bude musieť niekto z tejto dvojice meniť váhu, bude to stále aktívny japonský bojovník. Tomu ešte rozumie aj Američan Schaub, ktorého bilancia v zmiešaných bojových umeniach je 10-5. Na konci svojej kariéry rozbehol aj kariéru stand-up komika a okrem toho vedie aj vlastný podcast venovaný bojovým športom. Práve v ňom spustil riadnu kritiku na adresu Rizinu aj aktérov tohto hlavného zápasu.

"Lepšie herecké výkony som videl už aj v porne," otvoril svoj monológ a pokračoval aj konkrétnymi nedostatkami boxerov v tomto predstieranom súboji: "Floyd je agresorom, takú úlohu mal aj v zápase a v jeho prípade niečo predstierať nie je ťažké. Tenšin však potrebuje ešte nejaké herecké lekcie. Mohli s nim trénovať padanie na zem a aj to, ako sa tváriť, keď dostanete úder do tváre," hovorí v súvislosti s tým, že ázijská kickboxerská senzácia doteraz v kariére údery a kopy prevažne rozdávala. "Jasné, že to bol fake. Floyd za to dostal 9 miliónov, mali by sme byť za to radi. Tenšinov podiel zverejnený nebol, ale verím, že aj on si na tom slušne zarobil," zakonšpiroval rodák z Colorada.