UFC - 08.01.2019 19:00

Z MMA bojovníka sa náhle stal hrdina bežného dňa

Zdroj: huste.tv

V rokoch 2005 až 2018 si budoval profesionálnu kariéru ako jeden z najlepších MMA bojovníkov v Bosne a Hercegovine, časom sa rozhodol svoje peniaze investovať. Denis Stojnič sa v rodnom Sarajeve angažuje v prevádzkovaní nočného klubu a pred pár dňami sa prezentoval ako hrdina, minimálne v očiach mladej ženy. Aj tá sa bola v noci v klube zabaviť a nadránom sa rozhodla ísť domov. Kým čakala na taxi, napadol ju neznámy muž, zatiahol ju za auto a či malo ísť o znásilnenie alebo zmlátenie dievčaťa, rozhodne nemal dobré úmysly. Lenže Stojnič si tento boj všimol a prišiel na pomoc.

Napriek tomu, že agresor bol lepšie stavaný, proti bývalému profesionálnemu bojovníkovi šancu nemal. Zaujímavosťou je, že zo svojich trinástich víťazstiev to mal rovnomerne rozdelené medzi knockouty, submisie a výhry na body. Prehral len trikrát, z toho obe svoje vystúpenia pod hlavičkou UFC. V tomto pouličnom súboji súpera okamžite zrazil na zem, spacifikoval a dievčaťu pomohol nastúpiť do taxíka a odísť domov.

Keďže za ostatných osem rokov sa tento bojovník predvádzal len v menej prestížnych organizáciách, jeho meno sa z povedomia fanúšikov vytratilo. Takýmto spôsobom však na seba opäť upozornil a jeho bitku zdieľajú webové portály po celom svete. Hoci svojmu záchrancovi žena po zásahu poďakovala, trestné oznámenie na útočníka sa údajne rozhodla nepodať.

Celkom zaujímavou zhodou okolností je to, že pouličnú bitku má aj iná osobnosť z prostredia MMA. Ide o Brazílčanku Polyanu Vianovú, ktorú v uliciach Ria napadol neznámy chlapík, chcel ju okradnúť a vyhrážal sa, že má zbraň. To ešte nevedel, že proti nemu stojí bitkárka s bilanciou 10-2. Neváhala, niekoľkými ranami poslala útočníka k zemi a sama sa presvedčila o tom, že žiadnu zbraň u seba nemal, len akúsi kartónovú maketu.