UFC - 19.01.2019 11:21

Nový opasok UFC fanúšikov bojových športov neoslnil

Zdroj: huste/Twitter

S veľkou slávou čelní predstavitelia UFC uviedli na scénu nový vzhľad opaska, o ktorý sa bude v tejto organizácii bojovať. Náznakom kanadskej a americkej vlajočky bol tento dizajn promovaný už pred niekoľkými týždňami. Štátnych vlajok sa na ňom nachádza až osem, čo reprezentuje všetky štáty, ktoré v minulosti už mali v tejto organizácii šampióna. Opasok bol pomenovaný "The Legacy Belt", ale samotní fanúšikovia bojových športov z neho nadšení nie sú.

Viacerí ho prirovnávajú k opasku z WWE, najslávnejšej americkej wrestlingovej organizácie. Ten si pritom úmyselne zakladá na tom, aký je drahý a akú vysokú hodnotu má vo vitríne ktoréhokoľvek šampióna. Komunita priaznivcov bojov v klietke má trochu odlišné videnie sveta a považuje ho za prekombinovaný až gýčový. Viac by privítali, ak by UFC ostalo pri tradíciách a opasok pre nových šampiónov sa podobal na tie, ktoré v minulosti držali Frank Shamrock, Pat Miletich alebo Jens Pulver.

V strede opasku dominuje, prirodzene, logo organizácie, ktoré je obklopené 25 zlatými kameňmi. Reprezentujú počet rokov, ktoré má organizácia za sebou. Popri nich je spomenutých osem vlajok bývalých (alebo súčasných) šampiónov. Na okraji opasku sú zlaté gombíčky, ktoré majú tvar oktagonu a na stranách od centrálneho loga nájdeme definované, za čo bol opasok udelený a v akej váhovej kategórii. Jeden z mála bojovníkov, ktorým sa tento dizajn páči, je Conor McGregor. Ten cez Twitter odkázal, že takýto doplnok chce mať doma a vracia sa do akcie. Práve jeho zásluhou sa na opasku nachádza aj írska vlajka a dopĺňa ju americká, brazílska, kanadská, holandská, poľská, bieloruská a britská.