UFC - 29.01.2019 22:40

Ženská UFC šampiónka našla svoju vyzývateľku

Zdroj: huste.tv/youtube

Na trón ženskej mušej váhy sa prebojovala Valentina Ševčenková a predpokladá sa, že bude chvíľku trvať, kým ju odtiaľ niekto zosadí. Kyrgyzská bojovníčka s peruánskym pasom v septembri 2017 podľahla Amande Nunesovej, z ktorej sa o 15 mesiacov stala šampiónka v dvoch váhových kategóriách, ale potom pokorila submisiou v druhom kole Brazílčanku Priscilu Cachoeirovú a na UFC 231 aj Joannu Jedrzejczyk. S tou síce šlo o päťkolový boj, ale Ševčenková mala výrazne navrch. Na rovnakom evente bojovala aj Jessica Eyeová a zaslúžila si svoju titulovú šancu.

Američanka narodená v Clevelande zdolala Katlyn Chookagianovú a zo série štyroch prehier, ktoré mala zapísané v rokoch 2015 až 2016 je odrazu šnúra troch víťazstiev. Svoju profesionálnu MMA bilanciu tak zlepšila na 14-6 a už na evente v Toronte neskrývala záujem zabojovať si o opasok. "Nikdy nedostanem to, čo cítim, že som si zaslúžila," prehlásila odhodlane a dodala, že pevne verí, že toto jej už otvorí dvere do titulového zápasu. Myšlienke stretnúť sa je naklonená aj Ševčenková. Tá už pred časom sľúbila, že ako šampiónka cíti, že musí byť aktívna a zaneprázdnená ďalšími súbojmi.


Fanúšikovia MMA si Eyeovú pamätajú aj vďaka tomuto uškrteniu súperky v stoji

Očakávané stretnutie Ševčenkovej s Eyeovou nebude odkladať ani prezident UFC. Hoci organizácia ešte oficiálne tento duel nepotvrdila a nenaplánovala, Dana White už sľúbil, že pre Valentinu bude najbližšou súperkou práve Jessica. Veď v rankingu tejto váhy sa Američanka dostala na druhú priečku a až pod ňou je Eubanksová, Jedrzejczyková či Carmoucheová, ktorá patrí medzi lákadlá blížiaceho sa eventu v Prahe.