UFC - 07.02.2019 22:34

Prídem, ukončím ju a odídem, hlási Pudilová pred pražským UFC

Zdroj: huste.tv

Fanúšikovia bojových športov sa už nevedia dočkať 23. februára, kedy sa v pražskej O2 Arene predstaví najväčšia organizácia zmiešaných bojových umení sveta. Pre česko-slovenskú komunitu bude mať event hlavne jednu a najväčšiu hviezdu - Luciu Pudilovú. Tá bude mať možnosť otvoriť si dvere k najväčším zápasom v rámci ženských divízií a priblížiť sa možno aj titulovej výzve. V ceste jej však bude stáť zdatná americká súperka Liz Carmoucheová. Příbramská rodáčka sa v rámci proma svojho zápasu objavila aj v štúdiu českého vysielateľa UFC a na malej tlačovej konferencii odpovedala na otázky.

"Neverím rozhodcom. Nesúhlasím s tým, keď mi po zápase nezdvihnú ruku. Ani v rámci pražského zápasu si nepripúšťam, že by to malo dopadnúť inak. Pôjdem tam a budem to chcieť ukončiť. Prídem tam, urobím si svoju prácu a odídem," zhrnula svoju predstavu o zápase Pudilová. Jej slová nie sú úplne neuveriteľné. Žiaden zdĺhavý súboj na štýl grécko-rímskeho zápasenia sa očakávať nedá. Češka obľubuje aktívny a agresívny štýl boja a v kariére ešte nikdy nebola knockoutovaná. To isté však platí aj o Carmoucheovej, ktorá osem zo svojich dvanástich víťazstiev zariadila pred limitom.

Uznávaný odborník a komentátor MMA Ondřej Novotný hneď na úvod tlačovej konferencie označil Američanku, pri všetkej úcte k Pudilovej predošlým súperkám, za to najlepšie, čomu v profesionálnej kariére Lucie doteraz čelila. Uvedomuje si to aj bojovníčka. Čeliť bude svetovej šestke, stratiť prakticky nemá čo, ale môže toho veľa získať. Za najbližšie dva týždne ju čaká chudnutie a zo súčasných 64 kilogramov musí ešte sedem zhodiť. Jej súperka je súčasťou ženskej ľahkej váhy, kým Pudilovú sme mohli naposledy vidieť v bantamovej.

Atmosféru, ktorú s určitosťou fanúšikovia vytvoria vo vypredanej O2 Arene, ešte za sebou ešte nikdy táto bitkárka nemala. Pôjde len o jej piaty zápas v UFC a už sa jej dostane pocty v podobe domáceho prostredia. To sa zvyčajne v tejto organizácii určuje podľa hlavného zápasu, prípadne obhajcu titulu v hlavnom zápase. V tomto prípade však pôjde len o turnaj z kategórie "Fight Night", kde chce sa chce UFC ukázať aj mimo amerických hraníc. "Boxujem, zápasím a sústredím sa na kardio tréning. Zatiaľ sa cítim najlepšie, ako som sa kedy cítila," hlási Pudilová. Na záver tejto tlačovej konferencie mali slovo aj organizátori, ktorí pre fanúšikov pripravili dôležitú informáciu. Brány O2 Areny sa otvoria o 16:00, čiže hodinu pred prvým zápasom. Predpokladá sa však, že niektorí návštevníci budú chodiť až postupom času na tie atraktívnejšie zápasy, a tak panuje presvedčenie, že sa stihnú všetky opatrenia a každý sa dostane na svoje miesto včas.