UFC - 09.02.2019 17:47

Vychádzajúca hviezda UFC má za cieľ dostať sa do konzolovej hry

Zdroj: huste.tv/youtube

V najslávnejšom oktagone zatiaľ trávil len 2 minúty a 12 sekúnd, no verejnosť začína spoznávať jeho meno a vidí v ňom potrebný nový vietor, ktorý by mal do poloťažkej váhy priviať. Za tento čas totiž dokázal knockoutovať hneď dvoch súperov a momentálne v zmiešaných bojových umeniach ťahá už osemzápasovú víťaznú šnúru. "Moja kariéra je na vzostupe. Chcem byť najlepším zápasníkom histórie, preto trénujem bez falošnej hrdosti. Uvedomujem si, že sa je čo naučiť od detí aj starších. Potrebujem prijímať nové informácie a chcem, aby svet poznal moje meno," povedal Johnny Walker po svojom bleskovom víťazstve nad Justinom Ledetom v brazílskej Fortaleze.

Pokiaľ ide o zapamätanie jeho mena, náročné to rozhodne nie je. Až podozrivo sa podobá na názov škótskej whisky a položartom sa spomínalo, že otec bol zrejme veľkým fanúšikom. Pôvodným menom sa však tento Brazílčan volá Walker Johnny Silva Barra de Souza, preto celkom prirodzene do sveta MMA potreboval nejakú prezývku. Do originálneho mena bolo zapletené meno matky a otca, a tak vznikol "Johnny Walker".

Rodák z Ria de Janeira si veľmi dobre uvedomuje potenciál, ktorý v ňom drieme, ale veľa mu dali aj tri kariérne prehry, z ktorých poslednú zažil v lete 2016: "Vo svojom treťom profesionálnom zápase som stál proti skúsenejšiemu Wagnerovi Pradovi. Porazil ma a zakrátko sme začali spoločne trénovať. Dovolím si povedať, že dnes by som ho zdolal bez problémov," Prado pritom v 32 rokoch stále aktívne bojuje a pred necelým rokom ho podpísala najslávnejšia poľská organizácia KSW.

Brazílčan má za sebou aj príbeh chlapca z chudobných pomerov, čo by UFC značne pomohlo predať ho. "Nemôžem pochybovať. Musím veriť, že budem úspešný. Bývali dni, kedy som nemal čo jesť. Ja som však veril, že jesť budem a stalo sa tak," naznačil ťažšie časy, ktoré prežil. Po druhom zápase je ešte skoro o tom hovoriť, ale príliš dlho by na titulovú šancu nemusel čakať ani z ďalšieho dôvodu. Ak Jon Jones potvrdí úlohu favorita výhrou nad Anthonym Smithom, spomedzi súčasnej špičky už veľa vyzývateľov do úvahy pripadať nebude.

Majstrovský titul poloťažkej váhy však zatiaľ príliš nespomína ani Walker a v diskusiách o svojich ambíciách značne zľahčuje: "Chcel by som sa objaviť v konzolovej hre UFC na PlayStation 4 a potom zrejme aj Playstation 5. Ak to chcem dokázať, musím zdolať ešte množstvo mužov. A pokiaľ chcem byť na obale hry, nemám na výber, musím byť šampiónom,"