UFC - 18.02.2019 18:17

Na sobotné UFC do Prahy sa oplatí prísť už v stredu

Zdroj: huste.tv/youtube

Najslávnejšia svetová organizácia zmiešaných bojových umení si už tento víkend v metropole Českej republiky rozloží svoj tábor a ponúkne niekoľko atraktívnych duelov, vrátane vystúpenia jedinej Češky v organizácii Lucie Pudilovej. Do Prahy však nepríde len "na otočku" a sprievodné aktivity k UFC on ESPN+ 3 respektíve UFC Fight Night 145 začnú už v stredu. Len pred pár dňami bolo zverejnené, na čo všetko sa fanúšikovia, novinári aj verejnosť počas eventu môžu tešiť a málo aktivít rozhodne nebude.

Streda bude dňom otvorených tréningov: v nákupnom centre v bezprostrednom susedstve O2 Areny sa medzi 16:30 až 17:15 sa ukážu piati zo šiestich aktérov najväčších zápasov tohto turnaja, čiže tváre, ktoré sú vyobrazené aj na plagáte. Zvedavej verejnosti predvedú, ako zhruba vyzerá ich príprava krátko pred dôležitým zápasom. Veď tie najväčšie hviezdy zo sveta UFC zvyčajne viac ako tri zápasy za rok neabsolvujú. Tento bod programu vynechá Liz Carmoucheová, ale ostávajúcu päticu z plagátov možno vidieť v akcii. Okolo 17:00 na zhruba štvrťhodinku zapózuje Marcos Rogerio de Lima a po približne pätnástich minútach sa budú bojovníci striedať. Pudilová si zatrénuje od 17:30 do 17:45, Holanďan Stefan Struve hneď po nej a Jan Blachowicz od 18:00. Táto akcia je prístupná verejnosti aj bez vstupeniek či akreditácií.

Štvrtok - deň pre médiá: 21. februára už začne nálada pred turnajom trochu hustnúť. V hoteli Marriott sa okolo obeda ukážu desiati bojovníci, ktorí sú súčasťou hlavného programu večera. Odpovedia na otázky novinárov a zapózujú na predzápasových fotografiách v rámci "face offs". Okrem Blachowicza, Santosa, Struvea, de Limu, Pudilovej a Carmoucheovej sa tohto bodu programu zúčastní aj John Dodson, Pjotr Jan, Gian Villante a Michal Oleksiejczuk. Sem sa široká verejnosť nedostane a k dispozícii budú akurát zvukové a obrazové nahrávky vyjadrení jednotlivých bojovníkov a internetový livestream na kanáloch UFC.

Piatok - ceremoniálne váženie: v tento deň sa očakáva, že o sebe dajú vedieť aj fanúšikovia jednotlivých bojovníkov a vyjadria podporu predovšetkým domácej bojovníčke. Na programe totiž je kontrola váhy, ktorá samozrejme nebude prebiehať len pod suchým dohľadom kontrolórov, ale organizácia túto súčasť turnajov dokáže slušne predať. Vstup je voľný pre každého. Váženiu bude Predchádzať priestor na "Q&A" pre Joannu Jedrzejczykovú a Volkana Oezdemira. Dve európske hviezdy budú po celý čas prítomné v Prahe a keď zodpovedia otázky, dostavia sa aj na autogramiádu, kde budú mať lovci fotografií možnosť Poľku aj Švajčiara odchytiť. Otázky pre spomenutú dvojicu sú naplánované na 16:00, váženie na 17:00 a autogramiáda na 17:45.

Sobota - UFC Fight Night: Blachowicz vs. Santos: ako už organizátori vopred informoval, brány O2 Areny sa otvoria o 16:00, čiže hodinu pred prvým zápasom. Celkovo je naplánovaných trinásť súbojov, z toho značná časť bude tradične spadať do "preliminary card". Hlavné súboje začínajú od 18:00. Keďže v MMA si nikdy nemôžete byť istí dĺžkou jednotlivých súbojov, časy v tomto bode možno považovať za orientačné. Prvým duelom hlavnej karty má byť konfrontácia Magomeda Ankalajeva s Kidsonom Abreuom. Pudilová príde na rad ako tretia. Po zápasoch má približne o 23:30 začať oficiálna tlačová konferencia s bojovníkmi.