UFC - 23.03.2019 18:45

Našli súpera pre Jonesa? Nezdolaný Rus mieri do UFC

Zdroj: huste.tv/youtube

Poloťažká váha UFC bez pochýb potrebuje nový vietor a nový impulz. Organizácia na tom už aj začala pracovať. Jon Jones je považovaný za jedného z najlepších bojovníkov všetkých čias, no hlási, že tento rok chce byť mimoriadne aktívny a zoznam jeho potenciálnych vyzývateľov sa tak môže veľmi rýchlo minúť. Zdolaný pritom nebol v kariére ani raz a jediná jeho prehra bola spôsobená ilegálnym úderom lakťom proti Mattovi Hammillovi, ktorého už mal pripraveného na knokaut.

Novou tvárou v tejto váhovej kategórii bude Ivan Štyrkov, ktorý si meno doteraz budoval v ruských organizáciách Titov Boxing Promotion a Russian Cage Championship. Do akcie sa dostal pätnásťkrát a všetky svoje duely dotiahol do víťazného konca. Na body zdolal Antonia "Bigfoota" Silvu, Fabia Maldonada na TKO a veteránovi Thiagovi Santosovi nasadil a dotiahol páku hneď v prvom kole. V minulosti bojoval prevažne v ťažkej váhovej kategórii, no pre potreby Ultimate Fighting Championship súhlasil aj s "light heavyweight", čiže v rozpätí od 84 do 93 kilogramov.

30-ročný Štyrkov podpísal zatiaľ kontrakt na štyri zápasy. Pri jeho bilancii je zrejmé, že hneď na úvod mu môže čeliť nejaké zaujímavé meno z elitnej pätnástky poloťažkej váhy. Zodpovedný zaňho bude Sajat Abdrachmanov, ktorý manažuje Pjotra Jana či Alexeja Kunčenka.