UFC - 10.06.2019 10:14

Skonči, kým prídeš k úrazu! Radí Northcuttovi prezident UFC

Zdroj: huste.tv/youtube

Nie je to tak dávno, čo dve prestížne americké organizácie zmiešaných bojových umení zrealizovali veľkú výmenu. Jej súčasťou bol príchod Sagea Northcutta do One FC, no jeho premiéra v novom pôsobisku trvala len 29 sekúnd a po súboji s Cosmom Alexandrem skončil s vážnymi zraneniami v nemocnici, pričom sa musel podrobiť deväťhodinovej operácii. Obnovili sa tým diskusie o tom, do akej miery je MMA športom, do akej už brutalitou a k veciam sa vyjadril aj prezident Dana White. Podľa neho by mal 23-ročný Američan zvážiť inú kariérnu cestu.

"Naozaj by som bol rád, ak by ukončil kariéru a pevne verím, že tak aj urobí. Vyzerá dobre, má charizmu, je múdry, vyštudoval vysokú školu a stal sa inžinierom. V živote má toho veľa pred sebou a toto nie je šport preňho," povedal pre americké médiá šéf UFC. Ten má veľké slovo pri dohadovaní zápasov a chode svojej organizácie, čiže podobné názory skutočne neveštia pre Northcuttovu budúcnosť v klietke nič pozitívne. Zároveň je však novou tvárou One Fighting Championship, kde sa promotéri nebudú chcieť vzdať novej akvizície len preto, že "strýko" od konkurencie má chvíľku morálneho kázania.

White otvorene dodal aj to, že podľa neho tento bojovník nie je dostatočne dobrý, a to aj napriek tomu, že talent má. "Verím, že ľudia v jeho okolí počujú, čo hovorím a pomôžu mu prejsť na inú životnú cestu, pretože skutočne má široké možnosti, čo robiť. Niektorí ľudia jednoducho musia bojovať. Sage nemusí," prihovoril sa. Rodák z Texasu pritom svoj prvý profesionálny zápas v UFC vyhral už v teenagerskom veku a na konte má už skalpy Francisca Trevina (dnešná bilancia 13-3) alebo Michela Quinonesa (8-3). Prechod do konkurenčnej organizácie však bojovníkovi z welterovej váhy absolútne nevyšiel.