UFC - 12.06.2019 17:24

Sen o UFC Čechovi Martínkovi komplikovali úrady

Zdroj: huste.tv/youtube

Len traja českí MMA bojovníci v minulosti dostali právo predstaviť sa v najslávnejšej organizácii sveta. Na polceste za napodobnením Karlosa Vémolu, Viktora Peštu či Lucie Pudilovej je teraz Michal Martínek, tvrdý chlap z ťažkej váhy. Pozvánku dostal do Contender Series prezidenta Danu Whita. Priamo pred jeho očami dostane možnosť predviesť svoje kvality v zápase a na základe toho sa rozhodne, či dostane alebo nedostane šancu na elitnej scéne. Zápas pritom nemusí bezpodmienečne vyhrať. Predviesť však treba výkon, ktorý by šéfa UFC zaujal a presvedčil, že tohto muža by rád videl na niektorom z budúcich turnajov.

K tomu, aby sa to mohlo stať, sa samozrejme potrebuje dostať do Spojených štátov amerických. Na tom momentálne veci trochu viaznu. Martínek pred pár dňami mal vycestovať do Las Vegas, aby pre marketingové účely nahral niekoľko spotov, odkazov a záberov zo svojho tréningu. Jeho cesta skončila na letisku v Amsterdame, odkiaľ ho do Ameriky nepustili. "Píše mi asi milión ľudí, prečo ma nepustili. Je za tým komunikačný šum. UFC si myslelo, že mi stačí nejaký papier od nich, vďaka ktorému ma do Štátov pustia. Ale nestačil, takže natáčanie videa sa odkladá. Neviem na kedy. Každopádne, teraz smrdím v Amsterdame," natočil na Instagram sklamaný odkaz.

Následne absolvoval pokus číslo dva. Ani pri ňom mu hviezdy úplne priaznivo naklonené neboli. Pre zlé počasie bol zrušený jeho let na trase do Londýna, tak svoju cestu musel naplánovať inak. Vyšlo to a na sociálnej sieti sa popýšil fotografiou z "mesta hazardu", kam sa podľa vlastných slov dostal po piatich rokoch. Pražan doteraz v profesionálnej kariére nenašiel premožiteľa, má bilanciu 7-0 a to už je číslo, ktoré v tejto váhovej kategórii môže uvoľniť cestu na veľmi prestížne chodníčky. Päť svojich doterajších zápasov dokázal ukončiť knokautom a šlo pritom o reprezentantov domácej scény. Naposledy sa predstavil na júlovom turnaji Oktagon 7 proti Danielovi Dittrichovi, šlo o ich druhý vzájomný zápas a Martínek vyhral na TKO. Ak z tohto príbehu treba vyviesť aj nejaké pozitívum, je určite lepšie popáliť sa na "papierovačkách" teraz. Keď už tam spoločne s tímom bude cestovať na samotný zápas, postráži si to snáď lepšie.