UFC - 03.08.2019 15:22

Zákulisné video z UFC a koniec spolupráce so ženskou hviezdou

Zdroj: huste.tv/youtube

Celkom horúcou témou vo svete zmiešaných bojových umení je momentálne spor medzi Cris Cyborg a Danom Whiteom. Prezidenta UFC si v decembri celkom jednoznačne získala Amanda Nunesová, ktorá sa práve výhrou nad svojou krajankou stala držiteľkou opaskov v dvoch rôznych váhových kategóriách a akonáhle sa raz rozhodne ukončiť svoju kariéru, začne sa plánovať jej uvedenie do Siene slávy.

Popri tom všetkom sa veľmi dobre predáva aj tvrdenie, že gigantka perovej váhy sa od tohto knokautu Nunesovej bojí a kým bude držať opasok, chce sa držať mimo popredia rebríčka vyzývateľov. To však je podľa Cristiane "Cyborg" Justinovej obrovský výmysel: "Všetci vedia, že nemám ideálne vzťahy s UFC a Danom Whiteom. Šikanuje ma na internete, všade. Mám pritom dcéru a vôbec si nemyslím, že je to od neho pekné. Nikdy sa mi pritom neospravedlnil a bude v tom stále pokračovať," rozhorčila sa bojovníčka na tlačovej konferencii v Edmontone po svojom víťazstve nad Feliciou Spencerovou.

Prezidenta organizácie zároveň označila za klamára, keď hovorí, že nechce odvetu s Nunesovou. Ihneď po tvrdej prehre za 51 sekúnd mu mala písať správu, že si to chce zopakovať. Aby svoje slová dokázala, publikovala aj backstage video z UFC 240, kde ho priamo konfrontovala. Ten sa bráni tvrdením, že všetko nedorozumenie vzniklo cez manažéra bojovníčky: "Neviem, čo sa odohralo medzi mnou a tvojím manažmentom, ale my určite tento zápas chceme spraviť. Ideálne hneď teraz, poďme do toho!"

Problémom však je, že tím okolo Cristiane Justinovej video postrihal, editoval a pridal doň aj nekorektné titulky, ktoré dezinterpretovali Whiteovi slová. Bojovníčka sa za to ospravedlnila, no šéf organizácie bol nekompromisný. Po troch mesiacoch vyjednávania o novom kontrakte sa rozhodol, že jej už zmluvu neponúkne a je voľná. Jej avizovaným plánom pritom bolo fungovať na jednozápasových kontraktoch s ktoroukoľvek organizáciou, ktorá jej bude schopná postaviť zaujímavú súperku. Za týchto okolností bolo celkom logické, prečo UFC nechcelo promovať bitkárku, ktorú nemá zaviazanú. Týmto konfliktom sa šance na odvetu Nunes - Cyborg minimalizovali.