UFC - 15.10.2019 18:33

Bude ešte Conor McGregor zápasiť?

Zdroj: Huste.tv/UFC

Písal sa 6. október minulého roka. Celý svet MMA sa na niekoľko minút zastavil. Dlhoočakávaný zápas medzi Chabibom Nurmagomedovom a Conorom McGregorom sa uskutočnil v Las Vegas pred zrakmi tisíckami divákov priamo v hale a miliónmi pred televíznymi obrazovkami na celom svete. Od tohto momentu však uplynul už viac ako rok a stále nie je jasné, či sa írsky zápasník do klietky ešte vráti.

Nurmagomedov totiž McGregora ukončil v štvrtom kole na techniku „neck crank“ a obhájil tak svoj titul ľahkej váhy, ktorý drží dodnes. Často sa spomínala aj možná odveta, ktorá by bola pre UFC zaujímavá najmä po finančnej stránke. Zo športového hľadiska príliš táto konfrontácia zmysel nedáva. Ír síce medzi časom niekoľkokrát avizoval, že by chcel bojovať na turnaji v Moskve, no táto snaha zatiaľ zostala bez odozvy a keďže turnaj v ruskej metropole sa uskutoční už 9. novembra, je veľmi nepravdepodobné, že na ňom McGregora uvidíme.

Podľa dostupných informácií sa však v Rusku pripravuje ďalší turnaj, ktorý sa má uskutočniť začiatkom roka 2020. Svoj zápas by na ňom rád absolvoval tiež Machmud Muradov, ktorý sa len nedávno v najprestížnejšej organizácii sveta uviedol víťazstvom. Je teda možné, že sa bývalý zápasník Oktagonu stretne na jednom galavečeri so slávnym írskym fenoménom. McGregorovo meno sa však spájalo tiež s turnajom UFC 245, ktorý sa uskutoční v decembri tohto roka. Na ňom však fanúšikovia uvidia až tri titulové zápasy a tak by sa Conor dostal na radu „až“ ako štvrtý od konca, s čím by s najväčšou pravdepodobnosťou nesúhlasil.

V prípade, že McGregor neukončí kariéru, ako už mnohokrát vystrašil svojich fanúšikov, potenciálnych súperov bude mať hneď niekoľko. Veľký záujem o súboj má najmä Justin Gaethje, no do úvahy prichádzajú aj Dustin Poirier, či Donald Cerrone. Všetko teda zápasníci, ktorí sa aktuálne nachádzajú v rebríčku ľahkej váhy okolo Conora. Zápas s Gaethjem bol údajne dokonca dohodnutý na leto tohto roka, no napokon z neho vzišlo vzhľadom na zranenie ruky, ktoré si privodil írsky fighter. Táto možnosť je teda momentálne najpravdepodobnejšia. Vedenie UFC zrejme stále bude mať v hlave odvetu s Chabibom, ktorá sa zrejme skôr, či neskôr uskutoční, aspoň kvôli zisku. Bude napokon McGregorovým súperom jeden zo spomínanej trojice, alebo Ír opäť prekvapí a šokuje svojim rozhodnutím celý svet?