UFC - 19.10.2019 13:55

Turnaj UFC v Bostone: Našiel Jon Jones nového vyzývateľa?

Zdroj: UFC.com/Huste.tv

V noci na dnes sa uskutočnil ďalší z turnajov UFC. Tentokrát sa organizácia predstavila v americkom Bostone, v rámci galavečera UFC Fight Night. Najväčšiu pozornosť pútal hlavný zápas večera, ktorý obstaral stále neporazený Dominick Reyes a nováčik v poloťažkej váhe Chris Weidman.

Pre Weidmana to nebol úplne ideálny súper na rozbeh v novej váhe, čo sa aj potvrdilo. Favorizovaný Reyes nepotreboval ani dve minúty na to, aby svojho protivníka ukončil. Rozhodca Herb Dean ukončil zápas po jednej minúte a štyridsiatichtroch sekundách a Reyes si tak zlepšil svoje skóre na 12-0. Po zápase si víťaz vypýtal titulový zápas s obávaným a už legendárnym Jonom Jonesom. Ten aktuálne hľadá ďalšieho súpera a tak by na túto výzvu mohol prikývnuť.

Na galavečeri v Bostone sa však uskutočnili aj ďalšie zaujímavé konfrontácie. V hlavnom predzápase večera Yair Rodriguez porazil na body Jeremyho Stephensa. Tentokrát sa to, narozdiel od turnaja v Mexiku, zaobišlo bez kontroverzií a obaja fighteri strávili v klietke plnohodnotných pätnásť minút. Bez kontroverzií sa však nezaobišiel duel Grega Hardyho. Ten totiž počas prestávky medzi druhým a tretím kolom použil inhalátor, čo mu komisia síce povolila, no jeho víťazstvo bolo napokon zmenené na tzv. No contest.

Svoje zastúpenie na UFC Fight Night Boston malo aj nežnejšie pohlavie. Čoraz dominantnejšia Maycee Barberová ukončila v prvom kole Gillian Robertsonovú a vylepšila si tak skóre už na 8-0. Po zápase potvrdila, že by sa v dohľadnej dobe rada stretla s azda najkrajšou MMA bojovníčkou sveta - Paige VanZantovou. Či k tomuto zápasu dôjde je nateraz otázne. Isté však je, že sa UFC vráti s ďalším turnajom a to hneď o týždeň, keď sa celý kolos presťahuje do Singapuru.