UFC - 26.10.2019 16:44

Chystá sa januárový návrat McGregora?

Zdroj: Huste.tv

Najprestížnejšia organizácia zmiešaných bojových umení na svete sa do konca tohto kalendárneho roka predstaví so svojimi galavečermi hneď niekoľkokrát. Fanúšikovia po celom svete však aktuálne nespomínajú nič iné ako začiatok nasledujúceho roka, kedy si UFC pripravila zaujímavý tromf.

V spojitosti s Conorom McGregorom sa toho popísalo už viac než dosť. Predstaviť sa mal v lete, následne na jeseň, no momentálne to vyzerá tak, že z toho tento rok nič nebude. Na tlačovej konferencii, ktorú Ír absolvoval vo štvrtok v Moskve, povedal, že by sa do zápasového kolotoča mal vrátiť v januári. Nebol by to hocijaký turnaj, na 18. januára je totiž naplánovaný galavečer UFC 246 v Las Vegas.

Jeho súperom zrejme bude jeden z dvojice Justin Gaethje - Donald Cerrone, no prezident UFC Dana White rád necháva ľuďom priestor na konšpirácie a s oznámením zápasov si dáva na čas. Sám McGregor prehlásil, že v roku 2020 chce zápasiť trikrát. Po januárovom turnaji by sa rád stretol s víťazom zápasu Jorge Masvidal - Nate Diaz a neskôr tiež s úspešnejším z dvojice Chabib Nurmagomedov - Tony Ferguson a to navzdory tomu, že tento zápas ešte oficiálne nebol ohlásený.

Všetko však bude závisieť od toho, či bude priekopník MMA víťaziť. Ak by totiž prehrával, je len veľmi malá pravdepodobnosť, že dostane šancu vo väčších zápasoch. Tie by síce sledované boli, no z hľadiska férovosti a postupnosti zápasníkov by boli tiež nespravodlivé. Januárový turnaj UFC by mohol pre fanúšikov v Česku a na Slovensku byť zaujímavý aj iným spôsobom. Do médií sa totiž dostala informácia, že sa na ňom predstaví aj Lucie Pudilová, ktorá nedávno podpísala kontrakt na ďalší zápas.