UFC - 15.11.2019 13:44

Pudilová zabojuje o svoju budúcnosť v UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

V tomto roku absolvovala dva zápasy, z toho jeden na domácej pôde. Úspešná však nebola a tak v januári budúceho roka zabojuje o svoju ďalšiu budúcnosť v UFC. Lucie Pudilová už pozná svoju najbližšiu súperku.

Bude ňou Justine Kishová, ktorá svoje posledné dva zápasy prehrala. Naposledy však zápasila ešte v januári 2018, čo by mohlo byť výhodou českej reprezentantky. Kishová je podobný tip fighterky ako Pudilová, keď až šesť z jej ôsmich zápasov skončilo na body. Rodáčka z Příbramu je na tom podobne, keďže absolvovala celkovo trinásť zápasov a až osem z nich bodovali rozhodcovia.

V najprestížnejšej organizácii sveta absolvovala Češka šesť zápasov s bilanciou dve výhry a štyri prehry a tak bude tento zápas zrejme poslednou šancou na to, aby v UFC pokračovala. Až do leta tohto roka, kedy prehrala s Antoninou Ševčenkovou, bola Pudilová medzi elitou neukončená. Päť z jej šiestich bojov sa totiž v UFC skončilo na body.

Naposledy sa 25-ročná česká bojovníčka radovala z víťazstva ešte vo februári 2018, no dá sa očakávať, že spraví všetko pre to, aby tento pocit zažila znovu. Proti Justine Kishovej sa predstaví 25. januára na turnaji UFC Fight Night 166, ktorý sa uskutoční v Severnej Karolíne. Pôvodne sa špekulovalo o tom, že Pudilová nastúpi o týždeň skôr na galavečeri UFC 246, kde by mal štartovať aj Conor McGregor, no z toho napokon vzišlo.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora