UFC - 28.11.2019 22:05

Conor McGregor je oficiálne späť!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Populárny írsky MMA zápasník Conor McGregor sa oficiálne vracia do oktagonu. Predstaví sa na turnaji UFC 246 v Las Vegas, ktorý sa uskutoční 18. januára budúceho roka. Súperom McGregora bude Američan Donald Cerrone, ktorý sa v spojitosti s Írovým návratom spájal azda najviac.

V uplynulých dňoch sa vyskytli informácie, na základe ktorých bol dlhoočakávaný návrat niekoľkokrát spochybnený, no dnes je jasné, že k nemu predsa len dôjde. Súboj by sa podľa prvých informácií mal uskutočniť vo welterovej váhe, teda v kategórii do 77 kilogramov. V nej McGregor zápasil len dvakrát a to v oboch prípadoch s Nateom Diazom. Bilanciu tak má v spomínanej váhovej kategórii vyrovnanú. Raz s Diazom prehral, no v odvete na body zvíťazil.

Práve prechod do welteru by mohol znamenať prípadnú prípravu na trilógiu práve s Diazom. Spomína sa tiež možnosť zápasiť s Diazovým posledným premožiteľom, ktorým je Jorge Masvidal. Každopádne záujemcov o zápas so slávnym Írom je niekoľko a tak sa zrejme bude rozhodovať až po januárovom návrate.

Conor McGregor sa v klietke naposledy predstavil 6. októbra 2018, keď v očakávanom titulovom zápase podľahol Chabibovi Nurmagomedovovi. Predtým stihol odbojovať aj jeden zápas v boxe. Pred viac ako dvoma rokmi nastúpil proti legendárnemu Floydovi Mayweatherovi, ktorému zdatne sekundoval, no v desiatom kole bol ukončený. Pri rôznych príležitostiach sa tiež spomínala aj odveta práve s boxerom. Tá by však zrejme musela byť v MMA klietke.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora