UFC - 30.11.2019 13:11

Nurmagomedov a Ferguson v boji o titul ľahkej váhy UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Sherdog.com/Instagram

Len krátko po oficiálnych správach o návrate populárneho Conora McGregora do klietky sa na svetlo sveta dostali aj informácie o najbližšej titulovej obhajobe jeho posledného súpera. Neporazený Rus Chabib Nurmagomedov sa v apríli budúceho roka stretne v očakávanom súboji s Tonym Fergusonom.

Tento zápas sa mal uskutočniť už niekoľkokrát, no vždy bol vinou zranení zrušený. Naposledy to bolo nezvyčajným spôsobom smolné pre Fergusona, ktorý pri natáčaní televíznej relácie v štúdiu zakopol a odniesol si nepríjemné zranenie nohy. V tom čase sa špekulovalo, že tento fight je akýmsi spôsobom zakliaty, pretože to bolo už po niekoľký krát, čo UFC muselo očakávaný súboj zrušiť.

Fanúšikovia však zúfať nemusia. Matchmakeri najprestížnejšej organizácie totiž naplánovali zápas Chabib vs. Ferguson znova a to na 18. apríla 2020 do amerického Brooklynu. Ruský zápasník je stále vo svojej profesionálnej kariére neporazený a so skóre 28-0 je momentálne najobávanejším šampiónom UFC. Ferguson však ťahá sériu dvanástich víťazstiev v rade, keď naposledy prehral ešte v máji 2012 s Michaelom Johnsonom.

Vody ľahkej váhy sa tak môžu poriadne rozvíriť a to aj napriek tomu, že spomínaný Conor McGregor by svoj duel mal absolvovať o váhu vyššie, teda vo welterovej divízii. Írsky bojovník je totiž veľmi nevyspytateľný a tak stále existuje možnosť, že ho ešte v ľahkej váhe uvidíme. Určite by si veľmi rád zmeral sily najmä s Nurmagomedovom, ktorý je jeho posledným premožiteľom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Let’s put this one in bubblewrap until April, shall we? (via @bokamotoespn)

Príspevok, ktorý zdieľa ESPN MMA (@espnmma),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora