UFC - 08.12.2019 00:48

VIDEO: Machmud Muradov tvrdo knokautoval svojho súpera! Pripísal si tak druhé víťazstvo v UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Keď na konci júla tohto roka na pražskej Štvanici vyhral svoj jedenásty zápas v rade, bol jedným z najväčších adeptov na pôsobenie v UFC. To sa stalo skutočnosťou pred viac ako dvoma mesiacmi, keď premiérový zápas v najprestížnejšej organizácii sveta vyhral na body. Dnes sa na domácej scéne mimoriadne populárny Machmud Muradov predstavil medzi elitou po druhýkrát.

Na turnaji UFC Fight Night v dánskej Kodani absolvoval reprezentant Uzbekistanu premiéru v spoločnosti svetových hviezd zmiešaných bojových umení. Vo veľmi vyrovnanom zápase napokon na body porazil Taliana Alessia Di Chirica a mohol sa tak radovať z dvanástej výhry v rade. Šikovný 29-ročný fighter naposledy prehral ešte 18. decembra 2016 s Brazílčanom Davidom Ramiresom, ktorého však v neskoršej odvete porazil. Muradov svoju šnúru nechcel pretrhnúť ani dnes, keď proti nemu stál 38-ročný Američan Trevor Smith. Ten takmer rok nebojoval a svoje posledné dva duely prehral, čo bolo minimálne psychickou výhodou pre člena The Money Teamu, ktorý zastrešuje populárny boxer Floyd Mayweather.

Na Muradova majú skvelé spomienky v Českej republike, kde dlhé roky žije a tiež pôsobí. V UFC sa tak okrem uzbeckej vlajky prezentuje aj s českou, čím dokazuje, že na svoju minulosť nezabúda. Jeho dnešný zápas otváral celý galavečer vo Washingtone a tak bol aj začiatok fightu vo veľmi prijateľnom čase najmä pre českých a slovenských fanúšikov. Prvé kolo prinieslo zoznamovanie oboch bojovníkov s väčšou aktivitou Muradova. Aj v druhej päťminútovke bol aktívnejší Uzbek, ktorý dokonca v závere chytil škrtenie. Na jeho dotiahnutie však nemal dostatok času a tak sa zápas dostal do posledného tretieho kola. V ňom nielenže Muradov kontroloval celý priebeh, ale 51 sekúnd pred koncom zápasu vytiahol nádherný úder pravačkou, ktorým jednoznačne knokautoval svojho súpera a pripísal si tak druhé víťazstvo v UFC.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora