UFC - 18.12.2019 14:22

Zostáva mesiac do návratu kráľa

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube

Presne o mesiac a teda 18. januára sa v Las Vegas uskutoční prvý číslovaný turnaj UFC v roku 2020. Galavečer s poradovým číslom 246 síce neprinesie žiadnu titulovú bitku, no očakáva sa, že pritiahne milióny divákov. Svoj návrat do klietky totiž absolvuje Conor McGregor. Ten sa vo welterovej váhe stretne s Donaldom Cerronem v hlavnom zápase večera.

Nebojoval od októbra 2018, no stále priťahuje obrovskú pozornosť. Írsky zápasník to v sebe stále má a chce to potvrdiť aj v klietke. Prezidentovi UFC povedal, že bude bojovať s hocikým, hocikde a v ktorejkoľvek váhe. Súpera teda dostal a je ním už takmer veterán najprestížnejšej organizácie sveta, pre ktorého bude zápas s McGregorom päťdesiaty v jeho bohatej kariére.

Tridsaťšesť víťazstiev, z toho sedemnásť ukončení na submisiu. To je bilancia Cerroneho a práve skvelo zvládnutej práci na zemi by sa Ír mohol obávať. Všetky štyri zápasy, ktoré v klietke prehral, totiž boli práve po submisiách. "The Notorious" je naopak špecialistom na knokauty. Tých doručil až osemnásť a to má na konte celkovo dvadsaťjeden víťazstiev.

Dvojicu bojovníkov, ktorí obstarajú hlavný zápas večera, na karte doplnia mená ako Anthony Pettis, Claudia Gadelhaová či Holly Holmová. Fanúšikovia MMA sa tak opäť majú na čo tešiť. Dokazuje to aj promo video samotnej organizácie...

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora