UFC - 24.12.2019 14:33

Impozantný rok Machmuda Muradova

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Twitter

Šesť zápasov, šesť víťazstiev. To je bilancia prvého uzbeckého fightera v UFC Machmuda Muradova za rok 2019. Bojovník, ktorý sám o sebe tvrdí, že miluje Česko a reprezentuje tak obe krajiny prežil výnimočných dvanásť mesiacov, ktoré zakončil druhým víťazstvom medzi elitou v najprestížnejšej organizácii sveta.

Poďme na to však pekne po poriadku. Púť 29-ročného bojovníka sa začala v marci na turnaji XFN 17, kde si poradil s Diegom Gonzalezom jednoznačne na body. Na to dokázal naviazať už o tri týždne, kedy na galavečeri Night of Warriors 15 zdolal hneď v prvom kole Tata Primeru. Následne si na dva zápasy odskočil do Oktagonu, kde predviedol ďalšie dominantné výkony. Odniesli si to Alberto Uda Pereira a Wendell Oliveira, ktorých Muradov doslova sfúkol a otvoril si tak cestu do UFC.

Pozvánka od prezidenta najprestížnejšej organizácie sveta Danu Whitea na seba nenechala dlho čakať a tak už koncom septembra mohol reprezentant MMA Monster gymu nastúpiť na svoj debutový zápas v UFC. V ňom na body dokázal zdolať Alessia Di Chirica, čo mu vlialo krv do žíl a potvrdil to v decembri, kedy po nádhernom knokaute ukončil Trevora Smitha. Za toto ukončenie si tiež vyslúžil bonus za výkon večera. Rok 2019 tak uzavrel s bilanciou 6-0 a sériu víťazných duelov predĺžil už na číslo trinásť.

Svojich fanúšikov navyše nemusí nechať až tak dlho čakať. Sám Muradov totiž na sociálnej sieti potvrdil, že sa pripravuje na ďalší zápas a čaká sa už len na podpis jeho súpera. Tým by údajne mal byť niekto z TOP 15 rebríčku strednej váhy a tak sú najpravdepodobnejšie tri mená. Štrnásty Antonio Carlos Junior, trinásty Omari Achmedov či dvanásty Ian Heinisch. Prvého menovaného však čaká duel s Bradom Tavaresom na turnaji UFC Fight Night 170 v Brazílii. Achmedov sa v decembri stretol práve s Heinischom a dokázal ho poraziť. Z toho vyplýva, že práve jeden z tejto dvojice by mohol byť najbližším súperom populárneho “Macha”. Podľa dostupných informácií by sa Muradov mohol predstaviť taktiež na spomínanom turnaji v Brazílii, ktorý je na programe v sobotu 14. marca 2020.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora