UFC - 03.01.2020 10:11

Machmud Muradov ohúril UFC! Organizácia ho zaradila medzi najlepších nováčikov

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/UFC

Populárny MMA zápasník Machmud Muradov koncom roka 2019 ohúril najprestížnejšiu organizáciu sveta, keď vyhral oba zápasy, ktoré mu UFC pripravila. Tým však príbeh nekončí. Po bilancovaní uplynulého roka totiž samotná organizácia zaradila uzbeckého fightera medzi desať najlepších nováčikov za toto obdobie.

Muradov sa v rebríčku nachádza na siedmom mieste, čo je slušné ohodnotenie na to, že do UFC nazrel po prvýkrát až koncom septembra 2019. Výhry nad Alessiom di Chiricom a Trevorom Smithom mu však priniesli množstvo ďalšej pozornosti, ktorú si rozhodne 29-ročný bojovník zaslúži. Najmä druhý duel medzi elitou priniesol fantastický knokaut v samotnom závere, za ktorý si "Mach" pripísal aj bonus za výkon večera v hodnote 50-tisíc dolárov.

Okrem Muradova sa v spomínanom rebríčku nachádzajú mená ako Greg Hardy, Ismail Naurdiev, Ciryl Gane či Jairzinho Rozenstruik, ktorý nedávno poslal k zemi už takmer legendárneho Alistaira Overeema. Bývalý zápasník Oktagonu to tak medzi fighterskou elitou má rozbehnuté výborne. Najbližší duel by ho mal čakať už v polovici marca, kedy sa koná turnaj UFC Fight Night 170 v Brazílii.

Rebríček TOP 10 nováčikov v UFC podľa samotnej organizácie:

1. Jairzinho Rozenstruik (ťažká váha)
2. Ciryl Gane (ťažká váha)
3. Amanda Ribasová (slamová váha)
4. Grant Dawson (perová váha)
5. Kron Gracie (perová váha)
6. Ismail Naurdiev (ľahká váha)
7. Machmud Muradov (stredná váha)
8. Casey Kenney (bantamová váha)
9. Greg Hardy (ťažká váha)
10. Viviane Araujová (mušia váha)

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora