UFC - 16.01.2020 13:33

Ďalší český bojovník mieri do UFC!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Sherdog.com/iDNES.cz

V uplynulých mesiacoch sa čoraz viac špekulovalo o tom, kto z domácej scény má šancu preraziť v UFC. Machmud Muradov sa po sérii výborných výkonov medzi elitu dostal a dnes je jasné, že Českej republike pribudne ďalší zástupca v najprestížnejšej organizácii sveta. Šampión Rizinu Jiří "Denisa" Procházka totiž podpísal zmluvu na šesť zápasov!

Český zápasník, ktorý sa v posledných rokoch prezentoval najmä v Ázii, keď v organizácii Rizin absolvoval až dvanásť zápasov, z čoho prehral len jediný a to so súperom, ktorému o viac ako tri roky prehru oplatil. Odchod hviezdy poloťažkej váhy potvrdil sám prezident japonskej organizácie: „Šampión poloťažkej váhy Jiří Procházka sa vzdal svojho titulu a podpísal zmluvu s UFC. Rešpektujeme jeho rozhodnutie a na novej ceste mu prajeme veľa šťastia. Zároveň dúfame, že ho fanúšikovia budú stále podporovať.“

V novej zmluve má mať 27-ročný fighter garantovaných šesť zápasov, no prvý súper medzi elitou zatiaľ známy nie je. Malo by sa však jednať o bojovníka z TOP 10 rebríčku váhovej kategórie do 93 kilogramov. Tam sa ponúkajú mená ako Aleksandar Rakič či Volkan Oezdemir, čo by pre české MMA bol sám o sebe mimoriadne pútavý zápas. Súčasťou zmluvy údajne má byť aj možnosť titulového zápasu. Potvrdil to Procházkov tréner Martin Karaivanov pre iDNES.cz.

Kedy sa teda dočkáme premiéry jedného z najlepších českých fighterov súčasnosti v UFC zatiaľ nie je známe. Duel by však chcel stihnúť ešte pred letom a tak sa môžu začať špekulácie, na ktorý z plánovaných turnajov by sa tento bombardér hodil. Len pred nedávnom totiž porazil bývalého zápasníka UFC C.B. Dollawaya a zaokrúhlil tak svoju víťaznú šnúru na desať zápasov. Procházkovo aktuálne skóre tak činí 26 víťazstiev a len 3 prehry.

Český MMA bojovník J. Procházka oslavuje víťazstvo v organizácii Rizin
Zdroj: Instagram

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora