UFC - 19.01.2020 06:30

Conor McGregor dominantne ukončil Cowboya!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Mimoriadne očakávaný zápas vo svete zmiešaných bojových umení. Úvodný galavečer v roku 2020 priniesol okrem mnohých ďalších aj súboj Conora McGregora s Donaldom Cerronem. Dianie v MMA sa tak na pár desiatok minút zastavilo a zraky fanúšikov sa upriamili na prvý veľký zápas nového desaťročia.

Opätovný presun oboch bojovníkov do welterovej váhy ponúkal niekoľko otáznikov. McGregor navyše týždeň pred zápasom avizoval, že do boja pôjde s podváhou. To sa ale napokon nestalo, obaja navážili presne 170 libier, čo značí 77,1 kilogramu. Írsky bojovník už na tlačovej konferencii počas týždňa ukázal, že určitá zmena v jeho správaní prebehla. K súperovi sa choval s úctou a nepredvádzal podobné výstrelky, ako býva u populárneho fightera zvykom. Fanúšikom navyše pripomenul, že v roku 2020 chce ponúknuť starého dobrého Conora a ukázať veľké veci. Začať to malo práve dnes zápasom s "Cowboyom".

Už nástup do klietky predznamenal skvelý zápas hlavných aktérov. Prevahu v hľadisku mal írsky zápasník a to aj napriek tomu, že v domácom prostredí bojoval jeho súper. Ten sa taktiež dočkal svojich ovácií a ako to už býva zvykom na podobných svetových akciách, nie vždy je oslavovanejší domáci zástupca. Obaja fighteri boli pripravení a úvodné slová legendárneho Bruca Buffera tak mohli otvoriť celosvetovo sledovaný súboj. Fanúšikovia si však dlhý súboj neužili. McGregor začal mimoriadne aktívne a po presnom highkicku omráčil Cerroneho. Následne dokončil svoju prácu a po štyridsiatich sekundách súpera ukončil a vrátil sa tak vo veľkom štýle.

Po neočakávanom údere okamžite na začiatku prvého kola, kedy Conor ľavačkou netrafil "Cowboya", sa očakával aktívny výkon Íra. To sa aj potvrdilo, keď v následnom klinči uštedril Američanovi hneď niekoľko tvrdých ramien, po ktorých prišiel mimoriadne presný highkick. V tom čase už väčšina fanúšikov v hale a pred televíznymi obrazovkami len očakávala kedy bude zápas ukončený. Stalo sa tak po štyridsiatich sekundách prvého kola a Conor McGregor sa tak stal prvým zápasníkom v histórii UFC, ktorý na KO zvíťazil v troch rôznych váhových kategóriach. Podarilo sa mu to v perovej, ľahkej a teraz aj welterovej váhe.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora