UFC - 19.01.2020 14:44

Kto bude ďalším súperom McGregora?

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Dnes ráno sa po dlhom čakaní vrátil do klietky populárny írsky bojovník Conor McGregor. Fanúšikovia MMA po celom svete s nadšením očakávali napínavý súboj s Donaldom "Cowboyom" Cerronem, no stal sa presný opak. Duel trval len štyridsať sekúnd, keď "The Notorious" ukázal, že sa vrátil vo veľkom štýle. Kto sa mu však postaví najbližšie?

Ukázalo sa, že McGregor bral návrat naozaj vážne. Zmenil svoje správanie, upokojil sa a nenechal vyskakovať vlastné ego. Potvrdili sa tiež slová jeho trénera Johna Kavanagha, ktorý pred zápasom s Cerronem povedal, že svojho zverenca ešte v takejto forme nevidel. Írsky bojovník všetkým dokázal, že to v sebe stále má. Chcenie zápasiť bez ohľadu na súpera, demolovať protivníkov bez akýchkoľvek problémov. Aj v pozápasovom rozhovore McGregor potvrdil, že si nebude vyberať. Stretne sa s hocikým, koho mu postavia do cesty a tiež potvrdil, že sa vo welterovej váhe cíti dobre.

V tomto momente sa tak naskytli viaceré možnosti. Tou najlogickejšou je zotrvanie práve vo welterovej váhe. Ak sa toto stane skutočnosťou, na výber bude mať hneď niekoľko zaujímavých mien. Najviac na pretrase je Jorge Masvidal, ktorý si nedávno poradil s Nateom Diazom a získal tak tzv. "BMF" titul. Spomínaný Diaz by taktiež mohol byť pre Conora zaujímavý a to z dôvodu ukončenia trilógie. Kamera si počas priameho prenosu viackrát vyberala aj aktuálneho šampióna welterovej váhy Kamaru Usmana, no postaviť McGregora napriek všetkému, čo pre MMA spravil okamžite do titulového zápasu v novej váhe by príliš spravodlivé nebolo. Predsa len by bolo lepšie otestovať, čoho je Ír vo vyššej váhe schopný.

Prezident UFC Dana White však povedal, že po víťazstve Conorovi titulový zápas dá. Tu však mal šéf organizácie na mysli odvetu s Chabibom Nurmagomedovom v ľahkej váhe. Rusa v apríli čaká obhajoba proti Tonymu Fergusonovi a špekulovalo sa, že by práve McGregor mohol byť pripravený ako náhrada v prípade, že by sa jeden z tejto dvojice zranil. Vyjadrenie Whitea však mení celú situáciu. Až najbližšie týždne ukážu, čo zamýšľa UFC a kam írskeho navrátilca zaradí. O slovo sa navyše prihlásil aj americký boxer Floyd Mayweather, ktorý na svoje sociálne siete zavesil dva príspevky. V jednom odkazuje na odvetu s McGregorom a v druhom zase zápas s Chabibom. Oba by sa podľa zverejnených údajov mali uskutočniť tento rok.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Floyd Mayweather (@floydmayweather),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora