UFC - 24.01.2020 15:44

Pudilovú čaká dôležitý zápas v UFC

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Sherdog.com

Už zajtra večer čaká na jedinú českú ženskú zástupkyňu v UFC Luciu Pudilovú mimoriadne dôležitý zápas. Na turnaji UFC Fight Night 166 v americkom Raleigh ju čaká domáca fighterka Justine Kishová. Češka posledné tri zápasy prehrala a tak by tentokrát jednoznačne potrebovala víťazstvo na zotrvanie v najprestížnejšej organizácii sveta.

Porážky s Irene Aldanovou, Liz Carmoucheovou a naposledy aj Antoninou Ševčenkovou dostali Pudilovú do neľahkej situácie. V UFC totiž zo šiestich duelov vyhrala dva a tak by to mohla mať po prípadnej ďalšej porážke mimoriadne náročné. Napriek nelichotivej bilancii medzi elitou predvádza Pudilová slušné výkony a takmer vždy svojim duelom upúta pozornosť. Len jedinýkrát bola v najprestížnejšej organizácii sveta ukončená a to vo svojom poslednom zápase. Predošlých päť súbojov museli rozhodnúť rozhodcovia.

Najbližšia súperka českej bojovníčky nebola v poslednej dobe zápasovo vyťažená. V klietke bojovala naposledy v januári 2018 a svoje posledné dva zápasy prehrala. Na chuť víťazstva si spomína len matne, pretože sa jej ho podarilo uchmatnúť naposledy v decembri 2016, keď upravovala svoju bilanciu na 6-0. Momentálne má na konte aj spomínané dve porážky, no obe prišli na body, čo znamená, že by sme sa opäť mohli dočkať tuhého pätnásťminútového súboja, ktorý nakoniec posúdia rozhodcovia. Zápas Pudilová-Kishová bude otvárať kartu zajtrajšieho turnaja a tak by sa mal uskutočniť zhruba tesne pred polnocou nášho času.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora