UFC - 16.03.2020 16:03

Hlavná hviezda najbližšieho UFC turnaja odmietla bojovať. Ponúka sa však náhrada

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Už počas najbližšieho víkendu sa mal uskutočniť ďalší z galavečerov organizácie UFC. Pôvodne sa mal konať v Londýne, no organizátori prišli s vyhlásením, podľa ktorého aktuálne hľadajú novú lokalitu. Nateraz sa teda turnaj neruší, avšak mnohí zápasníci na ňom odmietajú bojovať. Pridal sa tiež Leon Edwards, ktorý sa mal predstaviť v hlavnom zápase večera proti Tyronovi Woodleymu.

Práve Edwards mal byť najväčšou domácou hviezdou na londýnskom podujatí. Dostal hlavný zápas a mal tak šancu predviesť svoje schopnosti. Vzhľadom na to, že sa galavečer zrejme uskutoční mimo Veľkej Británie, zápasník oznámil, že sa ho nezúčastní. Dôvodom má byť najmä cesta, ktorú už podľa vlastných slov nestihne zrealizovať tak, aby bol stopercentne pripravený. Podobne sa k situácii stavajú aj ďalší bojovníci a tak UFC zrejme bude hľadať nových fighterov na tzv. “short notice”. Ide o ponuku doslova na poslednú chvíľu, vďaka ktorej sa do organizácie môžu dostať aj talentovaní zápasníci napríklad z Európy.

Napriek tomu, že najbližšiemu turnaju odpadol hlavný súboj, situácia sa možno vyriešila sama. Na uvoľnené miesto Edwardsa sa totiž prihlásil milovaný i nenávidený Colby Covington, ktorý by si rád zmeral sily práve s Woodleym. Obaja totiž majú niečo spoločné a to prehru s aktuálnym šampiónom welterovej váhy Kamaru Usmanom z Nigérie. Covington tak zrejme vidí šancu na prípadnú titulovú odvetu, ak by sa mu Woodleyho podarilo prípadne poraziť. Ako napokon sága okolo nasledujúceho turnaja dopadne sa s najväčšou pravdepodobnosťou dozvieme už čoskoro.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora