UFC - 18.03.2020 12:44

Dvořák sa po úspešnom vstupe prebojoval medzi pätnásť najlepších

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/UFC.com

Počas uplynulého víkendu sa v Brazílii uskutočnil turnaj UFC Fight Night 170, na ktorom si svoju premiéru v najprestížnejšej organizácii sveta odbil aj český zápasník David Dvořák. Ten zvládol prekážku v podobe domáceho Bruna Silvu a po víťazstve na body sa dokonca prebojoval medzi pätnásť najlepších bojovníkov vo svojej váhe.

Dokazuje to aktualizovaný rebríček, ktorý UFC vydalo včera. Dvořák sa nachádza na pätnástom mieste v rámci mušej váhy, teda kategórie do 57 kilogramov. Ide o najnižšiu zo všetkých vypísaných váh, ktorej dlhodobo kraľoval Demetrious Johnson. Ten však po svojom prestupe do ázijskej organizácie ONE FC len márne hľadá nástupcu. Ako “ten pravý” sa najskôr javil Henry Cejudo, ktorý síce titul ziskal, no následne sa presunul o váhu vyššie a momentálne má viac rečí ako činov.

Mušia váha však nedávno mala spoznať nového šampióna. O titul sa pobili Joseph Benavidez a Deiveson Figueiredo, avšak druhý menovaný nenavážil do stanoveného limitu. Zápas sa napriek tomu konal, no Figueiredo stratil možnosť získať titul a bol to práve on, kto súboj vyhral. Opasok v tejto váhovej kategórii teda zostáva voľný, čo môže byť motivácia aj pre Dvořáka. Mušia váha je totiž spoločne s ťažkou považovaná za najpriechodnejšiu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora